Χ. Τζιοβάννης: Θλιβερός ο απολογισμός της κυβέρνησης

Δυστυχώς ακόμα παραμένουμε σε βαρύ χειμώνα, καθώς τα εύηχα προεκλογικά συνθήματα και δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη δεν υλοποιήθηκαν, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Τζιοβάνης είπε πως η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης του νεοφιλελεύθερου συστήματος και της τραπεζικής κρίσης στη συνέχεια και ενώ προεκλογικά ακούσαμε τα πιο εύηχα συνθήματα, δεσμεύσεις

και διαβεβαιώσεις για ανάπτυξη, αναζωογόνηση, άνοιξη, επανεκκίνηση, για κράτος πρόνοιας δικαίου, και για πρόοδο της οικονομίας, τρία χρόνια μετά ο απολογισμός είναι θλιβερός: στασιμότητα, ανεργία, μιζέρια, φτωχοποίηση, απάθεια.

Ο κ. Τζιοβάνης είπε πως αυτή η Κυβέρνηση με την ακραία ταξική πολιτική της έχει κατεδαφίσει τα δικαιώματα των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των προσφύγων, των φοιτητών, των ευάλωτων ομάδων. Αναφέρθηκε, επίσης στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης και στην ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου. Η εποχικότητα, η ανεργία, η έλλειψη υποδομών είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της επαρχίας, είπε και πρόσθεσε πως δυστυχώς όλες οι διαμαρτυρίες και προσπάθειες για αναβάθμιση της περιοχής φτάνουν σε «ώτα μη ακουόντων».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα