Χ. Γεωργιάδης: Το χαμηλότερο επιτόκιο αποδεικνύει πρόοδο

Με τις σημερινές εξελίξεις και την άντληση ενός δις από τις αγορές, επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα στο Σίγμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ένα χρόνο πριν, η Κύπρος δανειζόταν με 1% περισσότερο σε σχέση με φέτος. Αυτό, σημείωσε δείχνει ως ένα βαθμό την πορεία προόδου της οικονομίας μας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, οδηγούμε την οικονομία προς την ανάκαμψη και ταυτόχρονα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών».

Σε ερώτηση κατά πόσο τελικά θα χρειαστούμε ολόκληρο το ποσό που προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο Χάρης Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει για δυο κυρίως λόγους: (α) Οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί επαρκώς με ιδιωτικές επενδύσεις και δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κρατικά κεφάλαια. (β) Τα ελλείμματα του δημοσίου έχουν περιοριστεί, την ίδια στιγμή που τα δάνεια του κράτους έχουν αναδιαρθρωθεί με χαμηλότερο επιτόκιο.

Όσον αφορά το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το όλο θέμα θα το δούμε στη σωστή του βάση, χωρίς δογματισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα