Τρόικα: Ανοίγει αύριο ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων

Στον απόηχο της νέας εξόδου της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόϊκας στην Κεντρική Τράπεζα άρχισαν το κοσκίνισμα του πλαισίου αφερεγγυότητας που ψήφισε η Βουλή.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα τελικά κείμενα των νόμων που αποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας δεν έχουν αποσταλεί επισήμως από τη Βουλή

στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συγγραφή τους.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι δανειστές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει κατά πόσον οι αλλαγές που έκανε η βουλή είναι αρκετές για να επιτρέψουν την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης. Τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην Κύπρο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολούθως θα αναχωρήσουν και θα επιστρέψουν εκ νέου στο νησί μαζί με τους επικεφαλής τους στις 6 Μαϊου για την επικαιροποίηση του μνημονίου. Όπως μας διευκρινίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα, στο μικροσκόπιο της Τρόϊκας βρίσκεται η 5η αξιολόγηση σε συνδυασμό με την 6η.

Αύριο, στην Κ.Τ., το κλιμάκιο των δανειστών θα έχει επαφές με αντιπροσωπείες της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής και του Συνεργατισμού, ενώ στο Υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων, όπου οι δανειστές θα έχουν συναντήσεις με την CYTA και την ΑΗΚ.

Στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συζητήθηκε σήμερα η πρόοδος σε σχέση με το νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ και το χρονοδιάγραμμα εξασφάλισης του λογισμικού συστήματος, ενώ αύριο θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα