Μπίρα σε παγωμένο ποτήρι; Δες γιατί είναι μύθος..

Αν πολλοί νομίζατε ότι η μπίρα πρέπει να πίνεται σε παγωμένο ποτήρι, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.

Και υπάρχει εξήγηση..

Το παγωμένο ποτήρι, ουσιαστικά καταστρέφει την μπίρα και πρέπει μάλλον να το ξεχάσουμε σαν ιδέα, αφού η επιστήμη έχει άλλη άποψη.

Ο Greg Engert, ένας από τους πρώτους σομελιέ μπίρας στον κόσμο και ζυθοποιός, πλέον, της ζυθοποιίας Bluejacket, ξέρει τα πάντα για την μπίρα. Και σίγουρα γνωρίζει καλά σε ποιο ποτήρι, αλλά και σε ποια θερμοκρασία πρέπει να σερβίρεται. Όπως υποστηρίζει, λοιπόν, το παγωμένο ποτήρι ενδείκνυται μόνο αν θέλουμε να σερβίρουμε μπίρα macro-lager.

Με

τις craft μπύρες όμως, το παγωμένο ποτήρι είναι λάθος. Αυτό που είναι το ατού μιας craft μπίρας, είναι ότι έχει πολύ έντονη γεύση και το παγωμένο ποτήρι δεν αφήνει τη γεύση να αναπτυχθεί. «Αν σερβίρουμε την μπίρα πολύ κρύα, τα αρώματά της θα μείνουν παγωμένα και δεν θα τα απολαύσει ποτέ ο ουρανίσκος σας. Ποια είναι η λύση; Να απολαμβάνουμε την μπίρα μας σε κανονικά ποτήρια ή έστω ελάχιστα ζεστά!

Ακόμα και ένα παραπάνω βαθμό θερμοκρασίας να έχει το ποτήρι από το εξωτερικό περιβάλλον, αυτό θα κάνει την μπίρα πιο αρωματική, θα βγάλει περισσότερα αρώματα».

Χρειάζεται όμως προσοχή, αφού αν είναι πολύ ζεστό, τότε θα χαλάσουμε το δροσιστικό προφίλ της μπίρας και την αναζωογονητική γεύση της. Όπως, λοιπόν, τα κρασιά σερβίρονται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, έτσι πρέπει να συμβαίνει και με την μπίρα. Ο Engert έχει φτιάξει μια λίστα με τη θερμοκρασία σερβιρίσματος για κάθε στιλ μπίρας.

Το θέμα γι’ αυτόν, δεν είναι ότι απορρίπτει τελείως τις παγωμένες μπίρες, αλλά θεωρεί ότι η θερμοκρασία πρέπει να ενισχύει και όχι να καλύπτει την ποιότητα της κάθε μπίρας.

«Οι craft μπίρες προσφέρουν μια πολύ πιο γεμάτη γευστική εμπειρία», εξηγεί. «Αν σερβίρουμε κάθε στιλ μπίρας στη σωστή θερμοκρασία, θα απελευθερώσουμε ένα μεγάλο γευστικό δυναμικό, που η παγωμένη μπίρα απλά το καλύπτει».

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα