Μπουρτζού: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει τον Ακιντζί

«Ο κ. Ακιντζί μπορεί από μόνος του να αποφασίζει σε ποιο δείπνο θα παρευρίσκεται και κανένας δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει το δικαίωμα αυτό», δήλωσε σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δια του εκπροσώπου του φρόντισε να περάσει τα μηνύματα που ήθελε, μετά και την επίσκεψη που είχε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μπουρτζού αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον Μπαν κι Μουν λέγοντας ότι η συνάντηση είχε ως στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά στις συνομιλίες και πως οι κ.κ. Ακιντζί

και Μπαν μπορούν από μόνοι τους να αποφασίσουν σε ποια πόλη θα συναντηθούν.

Σε μια προσπάθεια να αφήσει υπονοούμενα για την ε/κ πλευρά, ανέφερε ότι «η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού, ευελπιστούμε το ίδιο να ισχύει και για την ε/κ πλευρά». Κάλεσε δε τον κ. Αναστασιάδη να αποφύγει τις «παρορμητικές αντιδράσεις», όπως τις χαρακτήρισε «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι προσδοκία και των Ε/κ όπως αναφέρεται και στην κοινή δήλωση Αναστασιάδη – Ακιντζί, η οποία εξεδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των συνομιλιών, το να εξευρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η συνήθεια της ε/κ ηγεσίας εδώ και 53 χρόνια να εκπροσωπούν μόνοι τους την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία, όπως αναφέρει, οι Τ/κ έχουν συνεταιριστικά δικαιώματα, κάποιες φορές δυστυχώς μετατρέπεται σε “άδικη και υπερβολική αντίδραση.”

Δήλωσε ακόμη ότι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος η αποχώρηση από το τραπέζι των συνομιλιών λόγω της συνάντησης Ακιντζί – Μπαν, αναφέροντας ότι η Κύπρος δεν έχει άλλο χρόνο να χάνει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα