Τα "χώνει" στον Ακιντζί ο Μπάιντεν

Στο σκηνικό των όσων έχουν διαδραματιστεί στην Κωνσταντινούπολη εμπλέκει τις ΗΠΑ η Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε μακρά συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΕΚ, ο Πρόεδρου της Δημοκρατίας τόνισε:

"Δεν νομίζω να είναι θέμα παγίδας, είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί. Δε δέχομαι με κανέναν τρόπο να υποβαθμίζεται καθ οιονδήποτε τρόπο η Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα είναι ο διακοινoτικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων κι άλλο είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας που διεθνώς αναγνωρίζεται. Είχα την ευκαιρία προ λίγου να συνομιλήσω με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να συζητήσουμε επί μακρόν διότι πληροφορήθηκε τα όσα έχουν συμβεί και θέλω να πιστεύω ότι θα αναληφθεί μια δράση, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ή παρόμοια φαινόμενα."

Ο Τζό Μπάιντεν επικοινώνησε ήδη με τον Μουσταφά Ακιντζί και σύμφωνα με πληροφορίες του ανέφερε ότι "Αυτό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη είναι απαράδεκτο"

Η ενόχληση της Λευκωσίας είναι μεγάλη και όπως όλα δείχνουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποίησε μια σειρά από βήματα έτσι ώστε το περιστατικό αυτό να μην περάσει απαρατήρητο. Ήδη έχει ανακοινωθεί η μετάβαση του Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη στις αρχές Ιουνίου, για να ζητήσει εξηγήσεις για το τι έγινε από πλευράς ΟΗΕ στο συγκεκριμένο θέμα.

Telephone conversation of President @AnastasiadesCY and VP Biden @VP, #CyprusProblem, #Bilateral, #Security pic.twitter.com/dPQ6iCDrvp

— NikosChristodoulides (@Christodulides) May 25, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα