Μπαχτσελί: Είναι κληρονομιά των προγόνων μας να προστατεύσουμε τη Γάζα

Σε εθνικό και θρησκευτικό “ξεσηκωμό” κάλεσε σήμερα ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) και κυβερνητικός εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

O εταίρος του Ερντογάν από το βήμα της βουλής υποστήριξε ότι είναι θέμα προστασίας της Τουρκικής Δημοκρατίας αλλά και του Ισλάμ η προστασία της Γάζας, του τεμένους Αλ Ακσά και των Παλαιστινίων.

«Εάν η Ιερουσαλήμ, η Γάζα, το Χαλέπι, οι ομογενείς μας και οι μουσουλμάνοι αδελφοί και αδελφές δεν είναι ασφαλείς, υπογραμμίζω ότι κανείς λογικός και ευσυνείδητος

δεν θα μπορεί να μιλάει για την ασφάλεια της Άγκυρας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αν δεν αναλάβουμε δράση, αν δεν στηρίξουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας επαφές με στρατιωτική αποτροπή, είναι αναπόφευκτο ότι μια μέρα θα καταδικαστούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Γάζας και στην Ανατολία. Είναι κληρονομιά των προγόνων μας να αναλάβουμε την αποστολή της προστασίας της Γάζας», είπε σήμερα στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

"Η αποστολή της προστασίας της Γάζας ανήκει στο τουρκικό έθνος"

Ο πύρινος λόγος του εθνικιστή εταίρου του Ερντογάν συνεχίστηκε υποστηρίζοντας ότι δεν είναι καιρός για ουδετερότητες, θα πρέπει να μπει μπροστά η Τουρκία για να τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός των εγγυήσεων υπέρ των καταπιεσμένων -σήμερα- Παλαιστινίων.

«Οι αγωνίες των καταπιεσμένων καίνε τις καρδιές μας. Η ουδετερότητα απέναντι στην καταπίεση είναι ατίμωση. Δόξα τον Αλλάχ, δεν είμαστε ανέντιμοι, είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας. Οι 24 ώρες έχουν παρέλθει. Η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε είδους αγώνες προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ο εγγυητικός μηχανισμός. Δεν υπάρχει βήμα πίσω για εμάς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να εμφανιστεί στην πύλη των συνόρων της Ράφα. Η ειρηνευτική σύνοδος κορυφής του Καίρου για τη Γάζα δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, η αποστολή της προστασίας και της διασφάλισης της Γάζας ανήκει στο τουρκικό έθνος. Είτε θα καθίσουν στο τραπέζι για μια λύση δύο κρατών παρέχοντας μια μόνιμη ειρηνική ατμόσφαιρα, είτε η Τουρκική Δημοκρατία θα δείξει την αντίδρασή της στο υψηλότερο επίπεδο με τον πιο γρήγορο και σκληρό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεχόμενα.

Εάν είναι απαραίτητο να πάμε στη Γάζα, ξέρουμε πώς να είμαστε παντού πριν ξημερώσει. Ας μην πεθάνει κανένα παιδί, ας μην πεθάνουν μωρά, κάτω οι καταπιεστές και οι εγκληματίες».

«Σήμερα θα ακούγαμε τις καμπάνες αντί για το εζάνι...»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι είναι ιστορικό καθήκον της Τουρκίας να παρεμβαίνει στο περιφερειακό γίγνεσθαι ανάγοντας σε σημείο αναφοράς τον πόλεμο του Ατατούρκ κατά των Ελλήνων.

«Αν δεν είχε ξεκινήσει η Σαμψούντα, δεν θα μπορούσαμε να κρατηθούμε στην Άγκυρα. Αν δεν είχε εκδιωχθεί ο εχθρός, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στην πατρίδα.

Αν ο Άγιος Ατατούρκ και οι φίλοι του δεν είχαν ξεσηκωθεί, ο ήχος των καμπανών θα ακούγονταν σήμερα αντί για το κάλεσμα για προσευχή και τα ονόματα Ιωάννης, Χανς, και Ελισάβετ θα είχαν αλυσοδέσει αυτή την περιοχή αντί για τα ονόματα Αχμέτ, Μεχμέτ, Χασάν, Αϊσέ», υποστήριξε ο αρχηγός του ΜΗΡ.

«Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από τα συντρίμμια ηγετών και κρατών που δεν το προέβλεψαν. Αν αμφισβητηθεί η περιοχή μας, το έθνος μας θα αφανιστεί, αν αμφισβητηθεί το έθνος μας, το κράτος μας θα αφανιστεί, αν αμφισβητηθεί το κράτος μας, η σημαία μας θα αφανιστεί, αν αμφισβητηθεί η σημαία μας, η ύπαρξή μας θα αφανιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρώτος θα οπλίσω τα παιδιά στη Γάζα με σφεντόνες ενάντια στους πυραύλους»

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι το τελεσίγραφο 24 ωρών που έθεσε για να παρέμβει η Τουρκία στη Γάζα πηγάζει από μία εθνική και προσωπική του ευθύνη.

«Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2023, οι δηλώσεις που έκανα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο ορισμός και η σύσταση της αδιαμφισβήτητης ευθύνης που αισθάνομαι για το έθνος, το κράτος, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις μελλοντικές γενιές. από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, έχω λάβει αδικαιολόγητες επικρίσεις αλλά και μηνύματα υποστήριξης.

Αν το κράτος μου το θέλει, το έθνος μου το υποστηρίζει, αν οι συνθήκες το απαιτούν, θα είναι τιμή μου, να βγω στο δρόμο για να οπλίσω τα παιδιά στη Γάζα με μια σφεντόνα ενάντια στον πύραυλο.

Δεν χρειάζεται να είσαι Παλαιστίνιος για να συνειδητοποιήσεις τις μαζικές δολοφονίες στη Γάζα και την ισραηλινή βία που αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας. Δεν χρειάζεται να είσαι Άραβας, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Δεν χρειάζεται καν να είσαι μουσουλμάνος. Αρκεί απλώς να είσαι άνθρωπος και να υπερασπίζεσαι τις ανθρώπινες αξίες», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα