Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία της 7χρονης-«Πιστεύουμε όλα θα πάνε καλά»

Διασωληνωμένη αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο η 7χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά χθες Δευτέρα μετά από εξοστρακισμό πέτρας από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, που έσπασε τον ανεμοθώρακα του οχήματος στο οποίο επέβαινε το παιδί και το κτύπησε στο κεφάλι.

Όπως ανέφερε ο Ιατρικός Διευθυντής και Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Χρίστος Μηνά, «το 7χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πολύ σπάνιος και εν πολλοίς απίθανος μηχανισμός κάκωσης από εξοστρακισμό πέτρας από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

που έσπασε τον θώρακα και κτύπησε το παιδί στο κεφάλι. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αρχικά όπου έγιναν εξετάσεις και διαγνώστηκε ότι φέρει κάταγμα κρανίου και πιθανό αιμάτωμα. Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου επιβεβαιώθηκε η βαριά κρανιο-εγκεφαλική κάκωση με κάταγμα κρανίου και αιματώματα. Ακολούθησε νευροχειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για παροχέτευση του αιματώματος. Μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα στην εντατική του Μακάριου Νοσοκομείου διασωληνωμένο.

Διαβάστε επίσης: Εκτός κινδύνου η 7χρονη που τραυματίστηκε από πέτρα στον αυτο/δρομο

Το μωρό είναι σταθερό, κρίσιμα αλλά εκτός κινδύνου και η νευρολογική του κατάσταση θα εκτιμηθεί μετά την αποσωλήνωση που θα γίνει σε 24-48 ώρες εκτός απροόπτου».

Στη συνέχεια δηλώσεις παραχώρησε και η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη η οποία ανέφερε ότι ήταν λυπηρό αυτό που συνέβηκε. Όπως ανέφερε η κατάσταση υγείας του παιδιού είναι σταθερή και ευχήθηκε το καλύτερο στο παιδάκι. «Έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς στη μονάδα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα