Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της ΕτΕΠ για νέο δάνειο με την Κύπρο

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 2 Οκτωβρίου, με σκοπό την υπογραφή Συμφωνίας Δανείου και Εγγύησης μέχρι €26 εκ. μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

(ΙΝΓΚ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η υπογραφή της πιο πάνω Συμφωνίας Δανείου και Εγγύησης θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου την προσεχή Δευτέρα, στις 12:15 και στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Hoyer, έχει προγραμματιστεί, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Οκτωβρίου του 2017 στις 09:30.

Το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτιρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) μέσα από την ανάπτυξη καινούριων εγκαταστάσεων και νέου εξοπλισμού αιχμής και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων, που θα έχει ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα με επίκεντρο τον ασθενή. Επίσης, περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του ΙΝΓΚ, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρεχουσών δραστηριοτήτων Ε&Α.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα