Σε επτά χρόνια ο άνθρωπος θα πατήσει στον Άρη

Σε μόνο επτά χρόνια από τώρα η ιδιωτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ αναμένεται να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον πλανήτη Άρη. Ο Μασκ ανακοίνωσε χθες τα νέα αναθεωρημένα του σχέδια και τη νέα τεχνολογία που ετοιμάζει προκειμένου το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη να γίνει πραγματικότητα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, η διαστημική

εταιρεία SpaceX θα εκτοξεύσει την πρώτη μη επανδρωμένη εμπορική αποστολή στον Άρη το 2022 και θα στείλει επανδρωμένη αποστολή δύο χρόνια μετά. Οι πρώτοι άνθρωποι θα προετοιμάσουν το έδαφος για το μεγάλο όραμα του Μασκ, που είναι η δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη, με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, στα επόμενα 50-100 χρόνια.

"Ο μακροχρόνιος στόχος μας, είναι να καταστήσουμε τον Άρη φιλόξενο πλανήτη για τον άνθρωπο (terraforming), για να γίνει ένας όμορφος πλανήτης», είπε.

Η κατασκευή του πρώτου διαστημοπλοίου για την αποστολή στον Άρη, θα ξεκινήσει σε εννέα μήνες, είπε ο Μασκ.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σε πέντε χρόνια θα μπορέσει να εκτοξευθεί», πρόσθεσε.

Η χωρητικότητα θα είναι 100 άτομα, με το εισιτήριο να φθάνει τα 200,000 δολάρια ή και λιγότερο.

Ο 46χρονος Μασκ υπόσχεται μεγάλες ανέσεις και πολυτέλεια στα διαστημόπλοια της αρειανής γενιάς. Θα περιλαμβάνουν 40 καμπίνες και θα έχουν χώρους διασκέδασης, όπως στα κρουαζιερόπλοια. Το ταξίδι θα διαρκεί έξι μήνες. Σε ό,τι αφορά τη θανατηφόρα κοσμική ακτινοβολία, ο Μασκ είπε ότι τα διαστημόπλοια θα διαθέτουν ειδική προστασία.

“Το μέλλον είναι πολύ πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον, αν είμαστε ένας διαστημικός πολιτισμός και ένα πολυ-πλανητικό είδος. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο συναρπαστικό από το να βρίσκομαι ανάμεσα στα αστέρια", είπε ο Μασκ.

Την ίδια ώρα, τα δικά της σχέδια αποκάλυψε χθες και η εταιρεία Lockheed Martin. Η εταιρεία αυτή θέλει να στείλει ανθρώπους σε τροχιά γύρω από τον Άρη περί τα τέλη της δεκαετίας του 2020, καθώς και να τους προσεδαφίσει στον πλανήτη, δημιουργώντας μια βάση.

Η ΝΑΣΑ έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδιά της για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στα μέσα του 2030.

Εθνικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες, έχουν εισέλθει σε μια διαστημική κούρσα για κατάκτηση του Άρη, μια κούρσα η οποία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει άρδην όλα τα δεδομένα και θα διαμορφώσει τη νέα γενιά ανθρώπων.

Ήδη έχουν επιστρατευτεί οι καλύτεροι επιστήμονες στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεχνολογικά άλματα σε ό,τι αφορά τους πυραύλους και τα διαστημόπλοια που δοκιμάζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα