Αβραμόπουλος: Να ελεγχθούν οι ροές προσφύγων από Τουρκία

Αν και εκφράζει ελπίδα ότι η Τουρκία θα αποτρέψει τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, ταυτόχρονα έχει αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο μπορεί πράγματι να επιτευχθεί αυτό μόλις βελτιωθεί ο καιρός και, ως είναι φυσικό, αυξηθούν οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά.

«Εάν συμβεί αυτό, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση και αυτό πρέπει να αποφευχθεί», τονίζει

ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Reuters.

Προσθέτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρτίζει σχέδια για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί η υποδοχή μεγαλύτερων αριθμών προσφύγων που μπορεί να φθάσουν στην ελληνική επικράτεια αλλά δεν θα είναι πλέον σε θέση να ταξιδέψουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Αθήνα άργησε να αρχίσει να συνεργάζεται πιο στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά έχει καταφέρει «θεαματική» πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση και τη λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων των νεοαφιχθέντων.

Κατά τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η διαδικασία στα νέα κέντρα υποδοχής προχωρά, όπως και οι προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να φιλοξενήσει 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες ενόσω θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεών τους για τη χορήγηση ασύλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα