Πτώση στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

Πτώση σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή στην Ασία μετά την απότομη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και της άρνησης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, τερματίζοντας το ράλι που κατέγραψε την Πέμπτη η τιμή του “μαύρου χρυσού”.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων

αργού πετρελαίου κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ογδόντα ετών, καθώς σημαντική αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και άλλων προϊόντων διύλισης.

Η αύξηση των αποθεμάτων τυπικά υποδηλώνει αδύναμη ζήτηση στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου στον κόσμο.

Το ράλι των τιμών πετρελαίου τερματίστηκε επίσης, μετά που ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel al-Jubeir απέρριψε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής αργού.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, το συμβόλαιο του αμερικανικού West Texas Intermediate για παράδοση Μαρτίου υποχωρούσε κατά 29 σεντ ή 0,94%, σε $30,48 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Απριλίου, υποχωρούσε κατά 30 σεντ ή 0,88%, σε $33,98.

Την Τετάρτη, WTI πραγματοποίησε άλμα πέρα του 7%, ενώ το Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 5,6%, μετά που Σαουδική Αραβία και Ρωσία, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή, μόνο στην περίπτωση που ακολουθούσαν και άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη.

Αυτό ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί μετά τη βουτιά των τιμών πετρελαίου πλησίον των χαμηλών 13 ετών, την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα