Αυγουστή: "Οδηγός για πολλούς προπονητές ο Σιμεόνε"

Ο Σοφρώνης Αυγουστή μίλησε στο περιοδικό "Απόλλων Λεμεσός" για το πώς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα και ποιους προπονητές θαυμάζει και του αρέσει ν' ακολουθεί. Διαβάστε το απόσπασμα από τις δηλώσεις του τεχνικού της λεμεσιανής ομάδας, μιλώντας για θαυμασμό για Σιμεόνε και Γουαρδιόλα.

"Πάντα ήθελα να πάρω αυτόν τον δρόμο, από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής. Όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και "κρέμασα" τα γάντια μου, πήρα την απόφαση να γίνω προπονητής και όχι προπονητής τερματοφυλάκων, όπως ίσως να περίμεναν πολλοί. Το πρώτο προτέρημα ενός καλού τερματοφύλακα είναι

να διαβάζει το παιχνίδι, καθώς είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Το έκανα από τότε που αγωνιζόμουν και αυτό με βοηθά μέχρι σήμερα που είμαι προπονητής. Το 2012 ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα προπονητικής και απέκτησα το πρώτο μου δίπλωμα. Χρόνο με τον χρόνο και σταδιακά, έφτασα μέχρι το UEFA PRO".

"Μου αρέσει ο Σιμεόνε, ο τρόπος δουλειάς του αποτελεί οδηγό για πολλούς προπονητές στον κόσμο. Διαθέτει τα στοιχεία που μου αρέσουν, τον βλέπεις στο γήπεδο και θαυμάζεις τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες και μεταδίδει το πάθος του στους ποδοσφαιριστές του. Έκανε πολλή και σκληρή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ αξιοθαύμαστος είναι και ο τρόπος λειτουργίας όλης της ομάδας. Προσαρμόζει την ομάδα του κάθε αγωνιστική ανάλογα με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει. Έχει δύο μεγαθήρια να αντιμετωπίσει στην Ισπανία, με τεράστια διαφορά στον προϋπολογισμό και στην ποιότητα του ρόστερ, αλλά βλέπουμε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι εκεί και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Από την άλλη, λατρεύω να παρακολουθώ τις ομάδες του Γουαρδιόλα, είναι ο προπονητής με την πιο επιθετικογενή φιλοσοφία που υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη και οι ομάδες που δημιουργεί παρουσιάζουν όμορφο θέαμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα