S&P’s: Διατηρεί το CreditWatch για ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Standard &Poor`s διατήρησε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση τεσσάρων Ελληνικών τραπεζών σε καθεστώς πιστοληπτικής παρακολούθησης (CreditWatch) με αρνητικές επιπτώσεις, αναφέροντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το κατά πόσο η Ελλάδα θα λάβει υποστήριξη απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

η ΕΕ στοχεύει να πετύχει μια μεταβατική συμφωνία με την Ελλάδα αν και υπάρχουν «χαμηλές προσδοκίες» για άρση του αδιεξόδου στις συναντήσεις των Υπουργών Οικονομικών και των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπο της Κομισιόν, την Τρίτη.

Οι Standard &Poor`s έθεσαν την αξιολόγηση “CCC+” της Alpha Bank, Eurobank Εργασίας, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Τράπεζας Πειραιώς, σε αρνητική παρακολούθηση στις 30 Ιανουαρίου.

«Η κατάσταση πιστοληπτικής παρακολούθησης (credit watch) αντικατοπτρίζει την πιθανότητα ότι μπορεί να υποβαθμίσουμε τις τέσσερις τράπεζες αν εκτιμήσουμε ότι η υποστήριξη των Ευρωπαϊκών αρχών και της ΕΚΤ για τις Ελληνικές τράπεζες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη», αναφέρει ο οίκος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα