12ωρη απεργία την Πέμπτη ανακοίνωσαν οι νοσηλευτές

12ωρη απεργία την Πέμπτη 12/2/2015 ανακοίνωσε η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 07.15 π.μ. μέχρι τις 7.15μ.μ.

«Τα νοσοκομεία που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού, Πάφου, Αμμοχώστου και Πόλεως Χρυσοχούς. Σε μικρότερο βαθμό θα επηρεαστεί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο

Λάρνακας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι νοσηλευτές εκφράζουν τις απολογίες τους προς το κοινό για την ταλαιπωρία που θα δημιουργηθεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο αναφέρουν, είναι το τελευταίο μέτρο που έχουν στη διάθεση τους ως εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τα αιτήματά μας δεν θα επιφέρουν κανένα οικονομικό κόστος στο παρόν στάδιο για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία. Η συντεχνία μας, προτού αποφασίσει να κατέλθει σε απεργία, προχώρησε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας χωρίς να επηρεαστεί ή έκρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων, διεκδικώντας τα ίδια αιτήματα για τα οποία αποφασίσαμε τώρα να κατέλθουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμιά θετική και ουσιαστική ανταπόκριση από τον Υπουργό Υγείας Δρα Φίλιππο Πατσαλή. Πιστεύουμε πως η ίση και δίκαιη μεταχείριση και η επαγγελματική μας αναγνώριση και δικαίωση, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως κάτι το ακατόρθωτο, με το επιχείρημα ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μνημονιακή σύμβαση και οικονομική κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα