Αθήνα:Επείγουσα εξέταση για χημικά κατά συνταξιούχων απο ΜΑΤ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τη ρίψη χημικών κατά συνταξιούχων, το πρωί της Δευτέρας, στη διασταύρωση της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο σημείο με πορεία από την πλατεία Κοτζιά και ζήτησαν να τους επιτραπεί η διέλευση προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιδιώξουν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με

τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η διέλευση δεν τους επιτράπηκε, επικράτησε ένταση και ορισμένοι άρχισαν να κουνούν την κλούβα της αστυνομίας που έκλεινε το δρόμο. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν, κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Μετά το περιστατικό, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη για το συμβάν και ανακοινώθηκε η απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από πηγές του Υπουργείου έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα