Ασυγκράτητος ο Μάσα και η Williams

Τα εντελώς νέα για το 2017 μονοθέσια κρύβουν εκπλήξεις, που εκδηλώνονται σταδιακά με την εξέλιξη των δοκιμών στη Βαρκελώνη. Η δεύτερη περίοδος που ξεκίνησε την Τρίτη 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει όπως και η πρώτη για τέσσερις ημέρες, έως τις 10 Μαρτίου, ανέδειξε πρωταγωνιστές τον επανακάμψαντα Φελίπε Μάσα και την Williams.

Ο Βραζιλιάνος με ένα εμφατικό 1:19,726 και σούπερ σόφτ ελαστικά, άφησε δεύτερο τον Αυστραλό Ρικιάρντο με την Red Bull και ούλτρα σοφτ ελαστικά, με διαφορά μόλις 174 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Μάσα ωστόσο δεν πρώτευσε μόνο σε χρόνο αλλά και σε διάρκεια, καθώς ολοκλήρωσε 168 γύρους, ένα νέο ρεκόρ δοκιμών από τη νέα εποχή των κινητήρων V6 το 2014, στο οποίο ο μόνος που μπόρεσε να τον ακολουθήσει ήταν ο τρίτος ταχύτερος Φέτελ με την Ferrari και ίδιο ακριβώς αριθμό γύρων.

Για να έχετε μια εικόνα, αυτή η επίδοση αντιστοιχεί σχεδόν σε τρεις αγώνες στην πίστα της Βαρκελώνης και αποδεικνύει τόσο την αξιοπιστία των μονάδων ισχύος της Mercedes (Williams), όσο και της Ferrari.

Η σημερινή μέρα κύλησε επίσης καλά για την Force India, την Toro Roso αλλά και την Mercedes, η οποία είχε σε άλλα σημεία στραμμένη την προσοχή της παρά στην επίτευξη του κορυφαίου χρόνου. Προβλήματα αντιμετώπισε η Renault με τον μονοθέσιο του Πάλμερ, ενώ για μια ακόμα φορά η McLaren είχε επίσης προβλήματα αξιοπιστίας με τη μονάδα ισχύος της Honda.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren, του Έρικ Μπουλιέ, οι σχέσεις των δύο μερών της ομάδας είναι σε οριακό σημείο, λόγων των προβλημάτων απόδοσης που οδήγησαν σε μια ακόμα αλλαγή κινητήρα. Τουλάχιστον στην πρώτη αυτή μέρα της δεύτερης περιόδου δοκιμών ο Βαντόρν κατάφερε να πραγματοποιήσει 80 γύρους ώστε να μπορεί επιτέλους η ομάδα να συλλέξει κάποια δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα