Κύπρια στο Ευρωπαικό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων

Μια Κύπρια ανάμεσα στους παρατηρητές του δορυφόρου Sentinel 2-Β που εκτοξεύτηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Κουρού, της Γαλλικής Γουιάνας, ο δορυφόρος παρατήρησης Sentinel 2-Β της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ανάμεσα στους… τυχερούς που επιλέγηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για να παρακολουθήσουν την πλοήγηση του δορυφόρου στο διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος και μια Κύπρια.

Η Χαρίκλεια Ολυμπίου, καρδιολόγος, επιλέγηκε να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων,

στο Ντάρμστατ της Γερμανίας, το οποίο ανέλαβε τον έλεγχο του δορυφόρου μια ώρα μετά την εκτόξευση του.

Η Κύπρια καρδιολόγος και όσοι επιλέγηκαν μαζί της, βρίσκονται στη γερμανική πόλη αναλαμβάνοντας τον ρόλο του παρατηρητή. Για την διήμερη εκδήλωση Sentinel2Go θα παρακολουθούν, θα καταγράφουν και θα αναμεταδίδουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσα διαδραματίζονται.

Στόχος της αποστολής είναι η παρατήρηση και η καταγραφή της επιφάνειας της Γης, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοπέρνικος.

Εξοπλισμένος με μια πολυφασματική κάμερα υψηλής ανάλυσης, ο Sentinel 2-Β έχει τη δυνατότητα όπως και ο δίδυμος Sentinel -2A που βρίσκεται ήδη στο διάστημα, να φωτογραφήσει πλημμύρες, πυρκαγιές ή εκρήξεις ηφαιστείων.

Η αποστολή Sentinel-2 της ESA ξεκίνησε το 2015 και έχει στόχο την παρακολούθηση της κατάστασης του πλανήτη.

Η Χαρίκλεια Ολυμπίου,και όσοι επιλέγηκαν μαζί της ,θα έχουν και την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ειδικούς που ασχολούνται με το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και τους επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα