ΑΣΔΥΚ:Θέτει ζήτημα αποκατάστασης μισθών Δημοσίων υπαλλήλων

Το θέμα της σταδιακής αποκατάστασης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θέτει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ) σε συνάρτηση με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί για το θέμα των Ταμείων Προνοίας, που επηρεάστηκαν από το κούρεμα καταθέσεων.

«Ως ΑΣΔΥΚ δεν είμαστε εναντίον της οικονομικής αποκατάστασης όσων είχαν υποστεί ζημιές εξαιτίας μιας άκρατης λεηλασίας η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, ξεκίνησε από την απληστία

μικρού αριθμού τραπεζιτών και όχι μόνο, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν συνεργό και συνένοχο μια αποδυναμωμένη πολιτεία, ανοχύρωτη θεσμικά αλλά και ηθικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

«Το πρόβλημα που θέλουμε να θίξουμε, ακόμη μια φορά, δεν έχει να κάνει με κανένα συμπατριώτη μας ο οποίος θα αποζημιωθεί για την αδικία που έχει υποστεί πληρώνοντας κυριολεκτικά το κόστος της ευθύνης που άλλοι δημιούργησαν και του έχουν επιρρίψει», προστίθεται.

Έχει όμως, σύμφωνα με τη συντεχνία, «να κάνει με τη στάση και τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης η οποία, ενώ αρνείται ακόμη και να συζητήσει το θέμα της σταδιακής αποκατάστασης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων εργαζομένων στον κρατικό τομέα, διαθέτει το απόθεμα και έχει βρει τα λεφτά - αλήθεια από πού; - για να αποζημιώσει όχι άτομα ή αθώες μονάδες που έχουν συντριβεί οικονομικά από το κούρεμα, αλλά θεσμικούς επενδυτές».

Επενδυτές, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για τους οποίους η ανακοίνωση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου σημειώνει ότι τόσο το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο όσο και η ακαδημαϊκή έρευνα αιτιολογούν γιατί η παροχή της προστασίας των καταθέσεων θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε άτομα ή οργανισμούς που δεν θεωρούνται θεσμικοί επενδυτές».

Επομένως, αναφέρεται, «απαιτούμε να μάθουμε ποιες ήταν οι εξοικονομήσεις και από πού έχουν βρεθεί τα λεφτά ώστε η Κυβέρνηση αίφνης, να μπορεί να αποζημιώνει με τόση άνεση και ευκολία επενδυτικά ταμεία για τα οποία οι ειδικοί αλλά και το θεσμικό πλαίσιο υπαγορεύουν πως δεν πρέπει να γίνεται και κυριότερα ότι κάτι τέτοιο εμπερικλείει μελλοντικά περισσότερους κινδύνους».

Τίθενται παράλληλα τα ερωτήματα: «Μήπως η ρευστότητα αυτή και το χρήμα που διατίθεται προέρχεται από τις δικές μας αποκοπές ως εργαζόμενους; Μήπως αποτελούμε την εύκολη λεία στην πλάτη της οποίας ασκείται η οικονομική και κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης; Όπου επιλεκτικά ικανοποιούνται μικρά και μεγάλα σύνολα ή ομάδες με τα λεφτά που μας αποκόπτονται εδώ και 5 χρόνια»;

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα