ΑΡΙΣΤΟ «Ταυτίζονται στοιχεία και σχέδια»

Δήλωσε ο όγδοος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ΑρίστοΚατά την αντεξέτασή του ο Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός Α. Σωκράτους ανέφερε ότι το σχέδιο κλίμακας 1:5000 εκδίδεται ακόμα και σήμεραΑΠΟΦΑΣΗ Υπουργικού δείχνει πως «το Αργάκι παραχωρήθηκε μόνο για χρήση»Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση Αρίστο συνεχίστηκε χθες με την αντεξέταση του όγδοου μάρτυρα κατηγορίας, Α. Σωκράτους, Πρώτου Κτηματολογικού Λειτουργού, από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γ. Παπαϊωάννου. Αρχικά ο μάρτυρας συμφώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου ότι από την επαφή

που είχε ο ίδιος με την εταιρεία, και ειδικότερα με την κυρία Αριστοδήμου, επί θεμάτων που άπτονται επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η εικόνα που αποκόμισε είναι ότι πάντα υπήρχε πνεύμα συνεργασίας και η διάθεση να βοηθήσουν σε όλα τα φάσματα των διαδικασιών.Εκδίδεται ακόμη το σχέδιο 1:5000Σε σχετική ερώτηση του εν λόγω συνηγόρου, που ανέφερε ότι κουράστηκε να ακούει στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης για πλαστά σχέδια, ρώτησε τον μάρτυρα αν, κατά τον χρόνο υποβολής της Πολεοδομικής Αίτησης στο Τμήμα Κτηματολογίου, εξέδιδε σχέδια κλίμακας 1:5000 της επίδικης περιοχής, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία, και απάντησε ότι το σχέδιο κλίμακας 1:5000 εκδίδεται ακόμα και σήμερα.Στη συνέχεια, ο συνήγορος του ζεύγους Αριστοδήμου υπέδειξε στον μάρτυρα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τη σχετική γνωστοποίηση της ίδιας απόφασης, σύμφωνα με την οποία το Αργάκι των Αγριδίων, ως μέρος της ιδιοκτησίας της Εταιρείας, παραχωρείται για χρήση του από την εταιρεία στο Δημόσιο. Κάτι που δεν μεταβάλλει, συνέχισε ο συνήγορος, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αργακίου, εφόσον η παραχώρηση αφορά μόνο τη χρήση του - ο μάρτυρας δέχτηκε ότι αυτό λέει τόσο η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και η γνωστοποίησή της στην εταιρεία.Πλήρης η ταύτισηΟ εν λόγω συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα να απαντήσει ως εκ της θέσης του και της εμπειρίας του, αν τα σχέδια και η περίμετρος των σχεδίων του διαχωρισμού που κατέθεσε η εταιρεία προς την Πολεοδομική Αρχή, δηλαδή τον Δήμο Πάφου, ταυτίζονται με τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και ο μάρτυρας απάντησε ότι ταυτίζονται πλήρως.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τον μάρτυρα να πει τι πρέπει να καταθέσει ο αιτητής στο πλαίσιο υποβολής αίτησης για Πολεοδομική Άδεια, όπως αυτή που κατέθεσε η εταιρεία, και ο μάρτυρας απάντησε αυτά που πρέπει να κατατεθούν από τον αιτητή είναι οι εν ισχύ πρόσφατοι κτηματολογικοί τίτλοι των υπό διαχωρισμό τεμαχίων, που είναι η επίσημη αποτύπωση της γης, κάτι που έπραξε η εταιρεία στην προκειμένη περίπτωση. Η ακρόαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9:00 π.μ. με την αντεξέταση του ιδίου μάρτυρα από τους υπόλοιπους συνήγορους υπεράσπισης, Ηλία Στεφάνου και Μιχάλη Πική.Η πραγματική εικόνα αποκρυσταλλώθηκε στις 14/10Περαιτέρω, ο μάρτυρας κατηγορίας Α. Σωκράτους αποδέχτηκε ότι το συνολικό εμβαδόν της υπό ανάπτυξης γης αποκρυσταλλώνεται όταν το Τμήμα Κτηματολογίου προχωρά στην τελική χωρομετρική εργασία, κατά την οποία διεξάγεται από το Κτηματολόγιο, μεταξύ άλλων, και η επί τόπου μέτρηση όλων των στοιχείων της ανάπτυξης και κατά την οποία προκύπτει το τελικό και επίσημο εμβαδόν της γης, πάνω στην οποία θα πρέπει να υπολογιστεί και το πράσινο - κάτι που κανένας δεν ήξερε, ούτε ο αιτητής ούτε η αρμόδια αρχή πριν από την πιο πάνω ημερομηνία. Επίσης, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι βάσει της αλλαγής αυτής και μόνο προκύπτει επιπλέον 688 τ.μ. χώρου πρασίνου βάσει δεδομένων, δηλαδή της αύξησης των εμβαδών στη βάση της τελικής χωρομετρίας, που ήταν ώς τις 14/10/14, άγνωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα