Αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στην Πάφο, αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο του Αποχετευτικού Πάφου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι έξι κατηγορούμενοι: Σάββας Βέργας - παραιτηθείς Δήμαρχος Πάφου, Ευτύχιος Μαληκκίδης - Γενικός Διευθυντής ΣΑΠΑ, Γιώργος Μιχαηλίδης - πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ, Ευστάθιος Ευσταθίου - πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ, Βάσος Βασιλείου - πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ και Γιώργος

Σιαηλής - νυν Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ.

Οι έξι κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν στις συνολικά 158 κατηγορίες που τους καταλογίζονται και αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, αθέμιτη κτίση περιουσίας από Δημόσιο Λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόσπαση χρημάτων από Δημόσιο Λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Eξετάζεται το αίτημα για άρση ασυλίας του Σαρίκα

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ και πρώην Δημάρχου Πάφου, Φειδία Σαρίκα.

Ο κ. Σαρίκας κατονομάστηκε από το συλληφθέντα Ευτύχιο Μαληκκίδη σχετικά με ισχυρισμούς για χρηματισμό κατά την περίοδο που διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου. Ο βουλευτής ζήτησε με επιστολή του στο Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, την άρση της ασυλίας του.

Η άρση της ασυλίας του, υποστηρίζει στην επιστολή του, θα δώσει τη δυνατότητα στον ίδιο να καταθέσει ενώπιον των ανακριτών, να απαντήσει στα διάφορα ερωτήματα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα