Έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις

ΑΠΟΕΛΟ Ζοσέ Μοράις φτάνει το πρωί (8:00) στην Κύπρο, για τελικές επαφές με τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων»Ο Πορτογάλος τεχνικός Ζοσέ Μοράις φαίνεται ότι είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 49χρονος προπονητής αναμένεται σήμερα στην Κύπρο (8:00), για να έχει επαφές με τη διοίκηση. Αρχικά αναμενόταν χθες, ωστόσο, λόγω των άσχημων καιρικών

συνθηκών, η πτήση αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί. Το γεγονός ότι μαζί με τον Μοράις έρχονται στην Κύπρο και δύο στενοί συνεργάτες του, ενισχύει το γεγονός που τον θέλουν να είναι το μεγάλο φαβορί για να καθίσει στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων».Ο Ζοσέ Μοράις δούλεψε για χρόνια στο πλευρό του Ζοσέ Μουρίνιο σε Πόρτο, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε είναι η Αλ Σαμπάμπ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το γεγονός ότι δούλεψε δίπλα στον «special one», ενισχύει τις φήμες που θέλουν τον ίδιο τον Μουρίνιο να τον έχει προτείνει στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Επίσης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τους «γαλαζοκίτρινους» να κρατούν επαφή με τον Πορτογάλο τεχνικό μετά το μεταξύ τους παιχνίδι με τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν από τρία χρόνια. Πάντως, ο κ. Μοράις δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχολεί τους «γαλαζοκίτρινους», ωστόσο, με βάση τις ενδείξεις, έχει τον πρώτο λόγο.Στα υπέρ του 49χρονου τεχνικού το γεγονός ότι μιλά τέσσερις γλώσσες, πράγμα που θα τον βοηθήσει πολύ με τους ποδοσφαιριστές αλλά και θα εγκλιματιστεί πιο εύκολα.Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας χθες στο Ράδιο Πρώτο για τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος προπονητής, είπε: «Να είναι ένας προπονητής που μπορεί ν' αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Να είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας ή παρόμοιας και να γνωρίζει πώς μπορεί να προπονήσει μια ομάδα, όπως ο ΑΠΟΕΛ. Οι παράμετροι δεν εξυπακούουν σε ονόματα που ξέρει ο Κύπριος φίλαθλος. Δεν μπαίνουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.Χρέη υπηρεσιακού ανέλαβε ο Σάββας Παρασκευά, ο οποίος θα έχει την ευθύνη και της σημερινής προπόνησης. Δεν αποκλείεται να βρίσκεται στον πάγκο στο ντέρμπι της Κυριακής στο Τσίρειο, είτε αναλάβει τελικά ο κ. Μοράις είτε όχι. Στη χθεσινή προπόνηση, οι Μαντούκα και Βινίσιους ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Αλωνεύτης απείχε λόγω ίωσης. Ο Σέρινταν συνέχισε το πρόγραμμα επαναφοράς.Καμία δικαιολογίαΤο ζητούμενο, πάντως, είναι οι «γαλαζοκίτρινοι» να γυρίσουν σελίδα και, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής, να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να πλήρωσε το μάρμαρο της κακής αγωνιστικής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα, αλλά άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό θα πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί και επιτέλους να αρχίσουν να δείχνουν αυτά που πραγματικά μπορούν, εντός αγωνιστικού χώρου. Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν ολοκληρωθεί και η δικαιολογία των συνεχόμενων αγώνων δεν υπάρχει. Πέραν τούτου, έχουν γεμίσει τις μπαταρίες τις ημέρες των εορτών, ο Γιώργος Δώνης δεν θα βρίσκεται πλέον στον πάγκο, άρα η μπάλα είναι στα δικά τους πόδια. Η διοίκηση φαίνεται να κάνει αρκετή υπομονή, αλλά και αυτή κάποτε τελειώνει. Άλλωστε βρισκόμαστε σε μετεγγραφική περίοδο και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν κάποιος ή κάποιοι δουν στο τέλος την πόρτα της εξόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα