Άρχισε η εκδίκαση υπόθεσης κλοπών από τραπεζικές θυρίδες

Με κατάθεση παραδεκτών γεγονότων άρχισε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η εκδίκαση υπόθεσης κλοπών από τραπεζικές θυρίδες για την οποία κατηγορούμενο είναι το ζεύγος Μάριου Λοίζου, 37 χρόνων και Σωτήρας Γεωργίου, 32 χρόνων.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με κατάθεση αρκετών παραδεκτών γεγονότων που έχουν συμφωνηθεί από την Κατηγορούσα Αρχή και την υπεράσπιση. Ακολούθως η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση της δίκης στις 5 Φεβρουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μάριος Λοϊζου και η σύζυγος του Σωτήρα Γεωργίου

κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ότι μεταξύ 16 Μαρτίου 2015 και 22 Ιανουαρίου 2016, απέκτησαν περιουσία αξίας 313 χιλιάδων ευρώ ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτή αποτελούσε προϊόν γενεσιουργού αδικήματος.

Ο Λοϊζου είχε συλληφθεί μαζί με τη σύζυγο του στις 28 Ιανουαρίου 2016 έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία ότι είχαν κλαπεί μεγάλα χρηματικά ποσά από θυρίδες που διατηρούσαν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που αναγράφονται στον κατάλογο που επισυνάπτεται στο κατηγορητήριο βρέθηκαν στην κατοχή ή χρησιμοποιήθηκαν από το ζεύγος, χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά τους με βάση τα νόμιμα εισοδήματα.

Μεταξύ αυτών ήταν δύο αυτοκίνητα αξίας 10 και 28 χιλιάδων ευρώ, μια μοτοσικλέτα αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, συλλογή οινοπνευματωδών ποτών αξίας 14600 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 15600 ευρώ, έξοδα ανακαίνισης αξίας 10 χιλιάδων ευρώ, εξόφληση δανείων πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ, αγορά δακτυλιδιού 2 χιλιάδων ευρώ και ενοικίαση τραγουδιστή και ορχήστρας έναντι 2500 ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης έξοδα 12 χιλιάδων ευρώ για αγορά τεσσάρων άλλων μοτοσικλετών, 2400 ευρώ για κινητά τηλέφωνα, 2850 ευρώ για έξι τηλεοράσεις, πανάκριβα μπουκάλια ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη ποτά η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στα 35 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρχισε,archise