Αρχισε επαφές στη ΝΥ ο Ακιντζί - Συνάντηση με Κέρι

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB), Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου και το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν, Elmar Mammadyarov είχε χθες συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων, η συνάντηση του κ. Ακιντζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Κύπρου, αναβλήθηκε για τις 23.45 απόψε, ώρα Κύπρου.

Σήμερα επίσης ο Τ/κ ηγέτης θα συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και την ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Margot Wallström.

Εργάζονται για την επίτευξη ειρήνης που θα φέρει την ίδια ευμάρεια και στις δύο πλευρές, ανέφερε στη συνάντησή του με τον κ. Χισαρτζικλίογλου ο Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας τη σημασία της οικονομίας. Όπως μεταδίδεται, ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε το Φόρουμ της Λευκωσίας που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή των επιχειρηματιών από την Τουρκία, την Ελλάδα, Τ/κ και Ε/κ, σημειώνοντας ότι πρέπει να στηριχθεί και οικονομικά μια πολιτική λύση. Μεταξύ τ/κ και ε/κ πλευράς, συνέχισε, υπάρχει διαφορά σε οικονομικό επίπεδο και θεωρεί επωφελή μεταφορά των εμπειριών του κ. Χισαρτζικλίογλου στην Κύπρο για την εξάλειψη αυτής της διαφοράς.

Ο Πρόεδρος της TOBB ευχήθηκε η προσπάθεια του Τ/κ ηγέτη στο Κυπριακό να έχει αίσιο τέλος και πρόσθεσε ότι πρέπει να συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αρθούν τα εμπόδια για εξωτερικές επενδύσεις στο ψευδοκράτος.

Όπως αναφέρει το τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων, ο Μουσταφά Ακιντζί αύριο στις 23.30, ώρα Κύπρου, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου στις 24.00, ώρα Κύπρου, θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν στο κτίριο των ΗΕ, μετά το τέλος της οποίας ο Τ/κ ηγέτης θα προβεί σε δηλώσεις.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Ακιντζί θα έχει συναντήσεις με τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, τους ΥΠΕΞ της Νέας Ζηλανδίας, του Ομάν και εκπροσώπους του σωματείου βοήθειας των Τ/κ.

Σημειώνεται ότι ο Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί που συνοδεύει τον κ. Ακιντζί στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη θα έχει και χωριστές συναντήσεις, μεταξύ των οποίων με τους βοηθούς εκπροσώπους των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα