Μεγάλης έκτασης επίθεση των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών της ISIS

Μεγάλης έκτασης επίθεση εξαπέλυσαν οι Κούρδοι μαχητές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την ευρύτερη περιοχή της πλούσιας σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ. Όπως έγινε γνωστό η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με πρώτο στόχο την κατάληψη υψωμάτων αλ-Γκούρα δυτικά του Κιρκούκ, και προς την κατεύθυνση της πόλης που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών στην Χαουιτζάχ.

Όπως είναι γνωστό οι Κούρδοι πήραν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής

γύρω από το Κιρκούκ αλλά και την ίδια την πόλη το περασμένο καλοκαίρι. Οι Πεσμεργκά έχουν διευρύνει μια ουδέτερη ζώνη γύρω από την πόλη με σειρά επιθέσεων, εκκαθαρίζοντας περισσότερα από 530 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Από τότε έως σήμερα το μέτωπο ανάμεσα στην ISIS και τους Κούρδους δεν έχει μετακινηθεί καθώς δεν μπόρεσε καμία από τις δύο πλευρές να έχει εδαφικά κέρδη. Τώρα η επίθεση των Κούρδων στοχεύει στο να κερδίσει επιπλέον εδάφη από τους τζιχαντιστές και να εκκαθαρίσουν περιοχές που αποτελούν απειλή για τα δικά τους εδάφη, τα εδάφη που έχουν εκκαθαρίσει πλήρως από την ISIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα