Άραβα αναζητεί η Αστυνομία για τη νιτρική αμμωνία

Το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που απετράπη στο παρά πέντε διερευνούν οι Αρχές Ασφαλείας, μετά τη σύλληψη του 26χρονου Λιβάνιου, ο οποίος τελεί υπο κράτηση, και τον εντοπισμό 26.000 συσκευασιών νιτρικής αμμωνίας στο υπόγειο της οικίας όπου διέμενε.

Στο στόχαστρο των δραστών εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι βρίσκονται ξένα συμφέροντα, που εδρεύουν στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων πρεσβείες, εταιρείες και στρατιωτικές

βάσεις.

Οι δυόμιση τόνοι νιτρικής αμμωνίας, πάντως, στη βάση διερευνώμενων πληροφοριών, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνταν με την πρόσμιξη άλλων υλικών, για κατασκευή βομβών υψηλής ισχύος, όπως συνέβη και στο παρελθόν σε τρομοκρατικά χτυπήματα στο εξωτερικό.

Διερευνάται, μάλιστα, και το ενδεχόμενο, ο Σιϊτικής καταγωγής Λιβάνιος να είναι στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

Ιδιαίτερα προσεκτικές είναι, την ίδια ώρα, οι Αρχές του Κράτους, οι οποίες ούτε επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και διαψεύδουν ο,τιδήποτε.

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε σ' αυτό το στάδιο είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Επανατονίζω και πάλι τη σοβαρότητα της υπόθεσης και βεβαίως τα οποιαδήποτε ερωτήματα υπάρχουν, θα απαντηθούν μέσα απο τις ανακρίσεις. Είναι αντικείμενο της έρευνας όλα αυτά που υπάρχουν και σε αυτό το στάδιο όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Οι δυόμιση τόνοι νιτρικής αμμωνίας συσκευάζονται από το πρωί σε κιβώτια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση μεταφοράς τους.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό για μετακίνησή τους σε ασφαλή χώρο σήμερα, τα δεδομένα άλλαξαν, έως ότου εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος, στον οποίο θα μπορούν να φυλαχθούν με απόλυτη ασφάλεια. Μέχρι την εκκένωσή της, ωστόσο, από το δυνάμει εκρηκτικό υλικό η οικία στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα τελεί υπό φρούρηση.

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς και αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες.

«Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά... προχωρούν οι εξετάσεις, έχοντας υπόψη ότι θα πρέπει να γίνουν αρκετά όσον αφορά τις έρευνες, για να προχωρήσουμε και να διεκπεραιωθεί και να διασταυρωθεί πλήρως αυτή η υπόθεση», επισήμανε ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Η Αστυνομία καταζητεί πρόσωπο Αραβικής καταγωγής, το οποίο φέρεται να ενοικίαζε προ 4 με 5 ετών την εν λόγω οικία, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα