'Ειλικρινή προσπάθεια' αναμένει η Τουρκία από τους Ε/κ

Η Άγκυρα αναμένει από την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει “ειλικρινή προσπάθεια, εγκαταλείποντας το συντομότερο τις μονομερείς δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και επιστρέφοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς.

Όπως υποστήριξε, η ε/κ πλευρά εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόφαση τις εργασίες που διεξήγαγε το ψευδοκράτος για να υπερασπιστεί “τα δικαιώματά του”.

"Στην πραγματικότητα αυτό είναι δείγμα μη ειλικρίνειας. Κι όμως η επίτευξη περιεκτικής λύσης στην Κύπρο

θα διασφαλίσει στην πραγματικότητα και την επίλυση του προβλήματος του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων", είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς. Ανέφερε ότι "η τ/κ πλευρά είναι ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 εξακολουθεί να διατηρεί την πολιτική της βούληση και την αποφασιστικότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων"."Μόνο με την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Εμείς αναμένουμε από την ε/κ πλευρά να επιδείξει ειλικρινή προσπάθεια εγκαταλείποντας τις μονομερείς δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο το συντομότερο και επιστρέφοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει" το ψευδοκράτος και σήμερα και αύριο σε κάθε τομέα όπως το έκανε και χθες, είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα