''Κουβάρι μπερδεμένο'' η υπόθεση του νεκρού βρέφους

Με τον μίτο της Αριάδνης μοιάζει η υπόθεση της σορού του νεογνού, που εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο σαρανταενός ετών κλητήρας, που συνελήφθη χθες, αφέθηκε τελικά ελεύθερος αργά το απόγευμα. Μετά την ολονύχτια ανάκρισή του, οι ανακριτές αποφάσισαν ότι δεν υπήρχαν ικανοί λόγοι για την προσαγωγή του στο Δικαστήριο, ώστε να εξασφαλιστεί διάταγμα για την περαιτέρω κράτησή του.

Το γεγονός, ωστόσο, δεν επηρεάζει

σε καμία περίπτωση τις έρευνες της Αστυνομίας, που συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, ούτε και αποκλείει τον κλητήρα από τον κύκλο των ερευνών και των ανακρίσεων.

Ο κλητήρας, πάντως, και κατά τη σημερινή του ανάκριση, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Και όλα αυτά, την ώρα που, σύμφωνα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο ύποπτος κλητήρας είναι το μοναδικό άτομο που εισήλθε 3 φορές στο δωμάτιο του ψυγείου.

Σε αυτό το σημείο περιπλέκεται η υπόθεση. Δημιουργούνται δε και πολλά ερωτήματα, γιατί ο κλητήρας συνελήφθη με εύλογες υπόνοιες για εμπλοκή του στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος την ώρα που η μαρτυρία του συγκρούεται στην ουσία με τις υπόλοιπες μαρτυρίες, αλλά και τα γεγονότα.

Αφενός, υπάρχει η μαρτυρία του νεκροτόμου, που αναφέρει ότι το απόγευμα της Δευτέρας, στις 3 η ώρα, οπότε και σχόλασε, το βρέφος βρισκόταν στην κυψέλη του ψυγείου, εκεί όπου τοποθετήθηκε μετά την νεκροτομή.

Αφετέρου υπάρχει ο κλητήρας, ο οποίος εισήλθε 3 φορές στο νεκροτομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη να υποστηρίζει ότι το βρέφος δεν βρισκόταν στη θέση του. Η μία μαρτυρία συγκρούεται με την άλλη, ενω και οι δύο μαζί συγκρούονται με τον εντοπισμό της σορού, γύρω στις 10 η ώρα το πρωί της Τρίτης, σε κρύα ακόμη κατάσταση, γεγονός που καταδεικνύει ότι ρίχτηκε στον κάδο λίγες ώρες προηγουμένως.

Στο μεταξύ, η λύση του γρίφου φαίνεται να μετατίθεται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στις επιστημονικές εξετάσεις.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ίσως τελικά να μην ρίξει όσο φώς αναμέναμε στην υπόθεση, καθότι οι εικόνες που κατεγράφησαν ήταν από την είσοδο του νεκροτομείου. Συνεπώς, άγνωστο παραμένει το τί γινόταν εντός του νεκροτομείου, το οποίο ας σημειωθεί διαθέτει άλλες 3 εισόδους.

Το κλειδί που θα ανοίξει ενδεχομένως τις πύλες της αλήθειας φαίνεται να βρίσκεται τώρα στα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και των εξετάσεων DNA που διενεργούνται σε τεκμήρια που συλλέχθηκαν από το χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα