Ιταλία: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την οικονομία

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας το τρέχον έτος και το επόμενο, προχώρησε την Πέμπτη η Συνομοσπονδία Εργοδοτών Confindustria, ενισχύοντας έτσι τον Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα προϋπολογισμό που προβλέπει μείωση των φορολογιών ώστε να ενισχυθεί η ανάκαμψη που άρχισε να καταγράφει το τελευταίο διάστημα η ιταλική οικονομία.

Η Συνομοσπονδία Εργοδοτών Confindustria αναμένει τώρα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% το τρέχον έτος και 1,5% το 2016 (από 0,8% και 1,4%, αντίστοιχα) λόγω της ενίσχυσης

της οικονομίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της απρόσμενα σημαντικής αύξησης στην βιομηχανική παραγωγή και της μείωσης της ανεργίας σε χαμηλό δύο ετών.

Οι εκτιμήσεις της Confindustria ανακοινώθηκαν την παραμονή της παρουσίασης στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Ρέντζι ενός προϋπολογισμού για το 2016 προσανατολισμένου στην ανάπτυξη ο οποίος αναμένεται να θέσει την Ιταλία σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πιέζει τη Ρώμη να ενεργήσει γρήγορα ώστε να μειώσει το τεράστιο χρέος της ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 0,9%, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τις βασικές παραμέτρους της σχεδιαζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής της που είναι η κατάργηση ενός πολύ απεχθές φόρου για την πρώτη κατοικία και ενός φόρου για τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει πακέτο στήριξης της απασχόλησης και της ανάπτυξης στο σχετικά φτωχό νότιο τμήμα της χώρας, το οποίο δέχθηκε το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα