Απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του ο Μπατμάζ

Καμιά κατηγορία δεν αποδέχτηκε ο Κεμάλ Μπατμάζ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, στη δίκη που αφορά εμπλοκή της βάσης «Ακιντζί», η οποία χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγείο για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Μπατμάζ, ο οποίος είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη συνάντηση που προετοίμασε το πραξικόπημα και ότι πήγε μαζί με τον πρωτεργάτη του πραξικοπήματος Αντίλ Οκσούζ και συνάντησαν τον

Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Μπατμάζ είπε ότι πήγε στις ΗΠΑ για ταξίδι και ότι τον Αντίλ Οκσούζ τον συνάντησε τυχαία στο αεροδρόμιο.

Η δίκη, η οποία θεωρείται η πιο κρίσιμη από όλες, επειδή σε αυτήν δικάζονται 486 ύποπτοι -εκ των οποίων τα 41 είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα του πραξικοπήματος - ξεκίνησε με την υπεράσπιση του Μπατμάζ. Οι Αντίλ Οκσούζ, Κεμάλ Μπατμάζ, Χαρούν Μπινίς, Νουρετίν Οζρούτς και Χακάν Τσιτσέκ τους οποίους ο Ακίν Οζτούρκ - επίσης από τους βασικούς υπόπτους της οργάνωσης του πραξικοπήματος - υπέδειξε ως «πολιτικούς ιμάμηδες", δικάζονται μαζί με τους πιλότους που βομβάρδισαν με αεροσκάφη διάφορα σημεία στην Άγκυρα, το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Ο Κεμάλ Μπατμάζ παραδέχτηκε ότι είναι εκείνος στις εικόνες της κάμερας ασφαλείας του αεροδρομίου, ωστόσο αρνήθηκε ότι είναι ο ίδιος στις εικόνες από τη βάση «Ακιντζί» το βράδυ του πραξικοπήματος. Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν ο Μπατμάζ είπε πως δεν είναι εκείνος στην εικόνα της βάσης «Ακιντζί», με τον δικαστή να του αναφέρει ότι οι εξετάσεις και η σύγκριση των εικόνων κατέδειξαν ότι είναι εκείνος. “Δεν είμαι εγώ”, επέμεινε ο Μπατμάζ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα