Απορρίφθηκε το αίτημα 58 καταθετών της FBME

Ένα ακόμη επεισόδιο διαδραματίστηκε σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση της τράπεζας FBME, η οποία ως γνωστόν εδώ και μια τριετία βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε διάβημα 58 καταθετών της FBME, με το οποίο ζητούσαν να αναγνωριστούν ως οι τελικοί δικαιούχοι και ιδιοκτήτες περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι κατατεθειμένα υπό την μορφή καταπιστεύματος σε πολλές ανταποκρίτριες τράπεζες

του εξωτερικού.

Το διάβημα των καταθετών στρεφόταν κατά του Ειδικού Διαχειριστή Κρις Ιακωβίδη αλλά και κατά του Τανζανού εκκαθαριστή.

Το Δικαστήριο Λευκωσίας, έπειτα από αίτηση των δικηγορών του Ειδικού Διαχειριστή, απέρριψε το αίτημα των καταθετών της FBME ως λανθασμένο, παράτυπο και αντικανονικό.

Αυτό αποτελεί ένα μικρό κομμάτι στην νομικά πολυδαίδαλη υπόθεση της FBME.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στο Παρίσι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με αξιώσεις εκ μέρους των ιδιοκτητών της FBME, που ξεπερνούν το 1 δισ., όπως επίσης και η έφεση της Κεντρικής Τράπεζας κατά πρωτόδικης απόφασης, η οποία της απέρριψε αίτημα για ειδική εκκαθάριση του υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο.

Στο πλέγμα αυτό, εκκρεμεί βεβαίως και η αίτηση του Τανζανού διαχειριστή, με την οποία ζητεί να του αναγνωριστεί η ιδιότητα και οι εξουσίες του από τις κυπριακές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα