Απόψε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τις Προεδρικές

Σημαντικά θα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που θα παρουσιάσει το ΣΙΓΜΑ το βράδυ της Τρίτης, στις 21:15, στην εκπομπή «Χωρίς περιστροφές», με τα αποτελέσματα να είναι σημαντικά και ενδεικτικά ευρύτερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Καλεσμένοι στο στούντιο, προκειμένου να σχολιάσουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, θα είναι εκπρόσωποι των τεσσάρων επιτελείων, μαζί με τον εκλογολόγο Νάσιο

Ορεινό.

Πρόκειται για μία από τις πέντε δημοσκοπήσεις που θα παρουσιάσει το ΣΙΓΜΑ μέχρι τις προεδρικές εκλογές, πέραν των δύο exit polls που θα παρουσιαστούν τις δύο Κυριακές των εκλογών, καθώς θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα αναδειχτεί νικητής από τον πρώτο γύρο.

Το πρώτο που θα παρουσιαστεί, αφορά στην πολιτική κουλτούρα που επικρατεί στην κοινωνία, δηλαδή το κυρίαρχο συναίσθημα για την πολιτική ανάμεσα στους πολίτες, δηλαδή στο κυρίαρχο συναίσθημα για την ασφάλεια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δημοσκόπησης, για πρώτη φορά τέθηκε το ερώτημα αναφορικά με ποια λύση προτιμούν, δηλαδή τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), τη λύση δύο κρατών, το ενιαίο κράτος και τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης.

Εν συνεχεία, τέθηκε το ερώτημα ποια από τις ανωτέρω λύσεις είναι δυνατό να επιτευχθεί, με τις απαντήσεις να «βάζουν στο σκαμνί» τόσο τους πολιτικούς και τους πολίτες όσο και τους δημοσιογράφους, ενώ αντανακλούν στο κριτήριο επιλογής «διαχειριστή» της κατάστασης κατά την κρίσιμη ημέρα των εκλογών.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα το οποίο αναδεικνύεται από την δημοσκόπηση, είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ίδιες τις προεδρικές εκλογές, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το ποσοστό της αποχής θα είναι πολύ μειωμένο, συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν αποτελέσματα στα ερωτήματα που αφορούν το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την Προεδρία, την παράσταση νίκης, τη βεβαιότητα ψήφου, αλλά και τη συσπείρωση των κομμάτων, η εικόνα της οποίας ανατρέπεται.

Επίσης, για πρώτη φορά το ΣΙΓΜΑ παρουσιάζει την παράμετρο της «τακτικιστικής ψήφου», η οποία αφορά στην επιλογή υποψηφίου ο οποίος δεν είναι εντός των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, έτσι ώστε να προωθηθεί για τον δεύτερο γύρο κάποιος ο οποίος θα ήταν ευκολότερος αντίπαλος για τον υποψήφιο προτίμησης τη δεύτερη Κυριακή. Το ποσοστό αυτό, ανέρχεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε 12%, ένα στοιχείο το οποίο αναμένεται να απασχολήσει πολύ τα επιτελεία των υποψηφίων.

Τέλος, στη δημοσκόπηση παρουσιάζονται τα σενάρια του δεύτερου γύρου και τι ποσοστό αυτά συγκεντρώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα