"Με την Ισλανδία ήταν η ευκαιρία μας για βαθμούς"

Πολλά και ενδιαφέρονται είπε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Μιχαηλίδης στο Ράδιο Πρώτο για την Εθνική μας, το Βέλγιο και το... θαύμα Ισλανδία.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:

-Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού μιλάμε για μια από τις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και μακροπρόθεσμους στόχους.

-Πριν 15-20 χρόνια ήταν μια καλή ομάδα. Μάζεψαν ό,τι στοιχεία είχαν, ανέθεσαν σε ένα ποδοσφαιράνθρωπο να κάνει ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τις Εθνικές ομάδες. Κάλυψαν όλο το Βέλγιο

και αυτός ο προγραμματισμός έδειξε τα δόντια του και, ευτυχώς για τους Βέλγους, έφτιαξαν πολύ καλές ομάδες σε όλες τις Εθνικές. Βασίζονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα.

-Έχουμε εμείς υπομονή; Δεν έχουμε υπομονή. Εδώ πάει ο 6χρονος στην ακαδημία και σκοτώνονται οι γονείς μεταξύ τους. Θέλει υπομονή και προγραμματισμό, τα οποία δεν έχουμε.

-Παίρναμε ένα αποτέλεσμα και μετά ξεφουσκώναμε. Το έχουμε πάθει 100 φορές και συνεχίζουμε να την παθαίνουμε. Να πούμε τέρμα οι προκρίσεις και ξεκινάμε έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ισλανδία είναι το 10ο θαύμα. Το 1991-96 έρχονταν κάθε χρόνο για προετοιμασία στην Κύπρο. Κάναμε φιλικά παιχνίδια και ήταν η ευκαιρία μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Κερδίζαμε σχεδόν πάντα και καμιά ισοπαλία. Τους περιμέναμε πώς και πώς να έρθουν. Είναι ψαράδες και δεν είναι υποτιμητικό, αφού είναι μια «ψαροχώρα». Να πάει μια αντιπροσωπεία της ΚΟΠ στην Ισλανδία 15 μέρες και να δουν πώς το έφτιαξαν. Ας παραδειγματιστούμε και από τους μικρότερους μας.

-Και στις πιο μικρές κατηγορίες φέραμε αποτελέσματα. Δίνουμε προσοχή στις μικρότερες Εθνικές και είναι καλό πάνω σε αυτή την κατηγορία να χτίσουμε. Έχουμε ένα σοβαρότατο μειονέκτημα. Δεν έχουμε εθνικό κέντρο προπόνησης. Το 1991 πήγα στον υπουργό εσωτερικών και μας δόθηκε χώρος στο Πεντάκωμο. Γίνεται τώρα, το 2017, να μην έχουμε ένα προπονητικό κέντρο;

Keywords
Τυχαία Θέματα