Σχολεία της Πάφου επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας

Επίσκεψη σε σχολεία της Πάφου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος δήλωσε ότι πάντα είναι χρήσιμο να παίρνει ανατροφοδότηση από τα εκπαιδευτήρια.

Ο κ. Καδής παρουσίασε τις πολιτικές και τις καινοτομίες της φετινής σχολικής χρονιάς στους διευθυντές των δημοτικών και νηπιαγωγείων της επαρχίας Πάφου.

Έγινε, όπως είπε, μια εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία πήρε χρήσιμες πληροφορίες, με τις

οποίες υποσχέθηκε ότι θα εμβολιάσει τις πολιτικές του.

Ο κ. Καδής επισκέφτηκε επίσης το γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου και το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας. Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην επαρχία στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης και να μετατρέψει το υφιστάμενο λύκειο Έμπας σε λύκειο - τεχνική σχολή, κάτι που δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι οργανωμένοι γονείς αλλά και οι φορείς της κοινότητας.

Ο κ. Καδής είπε ότι το συγκεκριμένο λύκειο δεν παρουσιάζει υψηλή πληρότητα και με την αξιοποίηση των υποδομών του θα αποσυμφορηθεί η υφιστάμενη τεχνική σχολή Πάφου. Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές θα υπάρξει κατάληξη προς όφελος της παιδείας και του τόπου.

Σε σχέση, εξάλλου, με τη χωροθέτηση του νέου γυμνασίου στο κέντρο της πόλης, ο κ. Καδης ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει υποδείξει συγκεκριμένους χώρους, για τους οποίους υπήρξαν αντιδράσεις από οργανωμένα σύνολα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, δεσμεύτηκε ότι θα ανεγερθεί το νέο γυμνάσιο σε χώρο που θα υποδείξουν οι φορείς της πόλης. Δεν είναι πρόθεση του Υπουργείου να επιβάλει κάποια λύση που θα δημιουργεί αντιδράσεις, ανέφερε, καλώντας εκ νέου τους φορείς της πόλης να καταλήξουν σε μια λύση με την οποία θα συμφωνούν όλοι.

Ο κ. Καδής εξέφρασε ικανοποίηση για το πώς εξελίσσεται η φετινή σχολική χρονιά. Η συνολική εικόνα, κατέληξε, είναι πολύ θετική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα