Απομακρύνουν άμεσα βαρέλια με καυστικό νάτριο από αρχ. χώρο

Οδηγίες για άμεση απομάκρυνση βαρελιών που περιέχουν καυστικό νάτριο - κοινώς σόδα - από τον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου, έδωσε η Διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Έντονη ανησυχία επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου, καθώς εκεί μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν βαρέλια που περιέχουν καυστικό νάτριο.

Οι αρχαιοφύλακες ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των εν λόγω βαρελιών ενώ είχε δοθεί οδηγία για άδειασμα 200 λίτρων του καυστικού νατρίου, ημερησίως.

Όπως ήταν φυσικό, επικράτησε ανησυχία για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των αρχαιοφυλάκων και ως εκ τούτου η Διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων έδωσε άμεσα οδηγία γι' απομάκρυνση των εν λόγω βαρελιών από τον αρχαιολογικό χώρο και μετεγκατάσταση τους σε άλλο χώρο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Ιερωνυμίδου, διαβεβαίωσε ότι από τη στιγμή που αντιλήφθηκε την ανησυχία των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις από υπεύθυνους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, έδωσε οδηγίες για απομάκρυνση των βαρελιών με το καυστικό νάτριο.

Όπως τόνισε η κα. Ιερωνυμίδου κανένας εργαζόμενος δεν ήρθε σ' επαφή με τα βαρέλια για να υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ ακόμα δεν είχε εφαρμοστεί η οδηγία για άδειασμα των βαρελιών.

Δείτε φωτογραφίες από τα επίμαχα βαρέλια:

Keywords
Τυχαία Θέματα