Απόλλων: Το προφίλ της Καμπάλα

Απέναντι στον πρωτοεμφανιζόμενο σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης σύλλογο του Αζερμπαϊτζάν οι «κυανόλευκοι» ορίζουν τη μοίρα τους.

Τέσσερα παιχνίδια, ισάριθμες ανέπαφες εστίες, τρεις νίκες, δύο προκρίσεις. Ο Απόλλωνας έχει μετατρέψει σε υγιεινό περίπατο τις μέχρι στιγμής υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ και έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και στον γ’ προκριματικό γύρο, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος της Καμπάλα.

Η τελευταία επικράτησε χθες εντός έδρας 2-0 της Κουτσαρίτσκι ανατρέποντας την εκτός έδρας ήττα της με 1-0 στη Σερβία. Επανέλαβε, δηλαδή, το

σενάριο του α’ προκριματικού, όταν την εκτός έδρας ήττα της με 2-1 από την Ντιναμό Τιφλίδας διαδέχτηκε η εντός έδρας επικράτηση με 2-0. Αυτές είναι και οι δύο νίκες και προκρίσεις της Καμπάλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού στη μοναδική προηγούμενη συμμετοχή της (σ.σ. την περασμένη περίοδο) είχε αποκλειστεί στον α’ προκριματικό από τη βοσνιακή Σιρόκι με δύο ήττες (2-0 εντός, 3-0 εκτός).

Η προσεχής αντίπαλος του Απόλλωνα τερμάτισε τρίτη στο εγχώριο πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο (πίσω από Ίντερ Μπακού και Καραμπάγκ), μολονότι πραγματοποίησε πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Το κουπί γύρισε με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και την έλευση του 50χρονου Ουκρανού Ρόμαν Χριχόρτσουκ (21.12.2014), υπό τον οποίο η Καμπάλα έμεινε αήττητη στο τελευταίο τρίτο της περιόδου και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κορυφαίος παίκτης της είναι ο 27χρονος Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια αποτελεσματικότητα ως αριστερός εξτρέμ και ως δεκάρι. Έκλεισε την περασμένη περίοδο ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του (12 τέρματα), ωστόσο εξ ίσου σημαντική για την Καμπάλα είναι και η ηγετική φυσιογνωμία του.

Ο σύλλογος του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έκλεισε στις αρχές του μήνα 20 χρόνια ζωής (σ.σ. ιδρύθηκε στις 3 Ιουλίου 1995), έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 10 μετεγγραφές. Συγκεκριμένα ήρθαν οι Αντρίι Πόποβιτς (τερματοφύλακας, 23 ετών), Βιτάλι Βέρνιντουμπ (στόπερ, 28 ετών), Βόγισλαβ Στάνκοβιτς (στόπερ, 28 ετών), Μάγκομεντ Μιρζαμπέκοφ (δεξιός μπακ, 25 ετών), Αρίφ Ντασντεμίροφ (δεξιός μπακ, 28 ετών), Γκεόργκι Φλορέσκου (αμυντικός μέσος, 31 ετών), Σαμίρ Ζαργκάροφ (αριστερός χαφ, 29 ετών), Σεργκέι Ζένιοφ (δεξιός εξτρέμ, 26 ετών), Ασίφ Μαμάντοφ (δεξιός εξτρέμ, 29 ετών) και Αλέξι Αντόνοφ (επιθετικός, 29 ετών). Εξ αυτών οι Βέρνιντουμπ, Φλορέσκου, Ζένιοφ και Αντόνοφ έχουν καθιερωθεί ήδη ως βασικοί, ενώ παρουσίες στο αρχικό σχήμα έχουν μετρήσει και οι Ντασντεμίροφ και Ζαργκάροφ.

Έδρα της αντιπάλου του Απόλλωνα είναι το «Qabala City Stadium», αλλά στην Ευρώπη χρησιμοποιεί την «Μπάκσελ Αρένα» (χωρητικότητας 15.000 θεατών) στο Μπακού, στην οποία δίνουν κατά κανόνα τα παιχνίδια τους η εθνική Αζερμπαϊτζάν και η Νέφτσι Μπακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα