Απόλλων: Οι αριθμοί που δημιουργούν αισιοδοξία

Ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και ανασύνταξη ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος στον Απόλλωνα. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν καλά Χριστούγεννα, αφού όχι μόνο κέρδισαν το λεμεσιανό ντέρμπι αλλά μείωσαν και την απόσταση που τους χώριζε από ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα είχαν ανάγκη να ξεκουραστούν, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν στις προπονήσεις αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις νίκες, αφού ακόμα

ο δρόμος είναι μακρύς και οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους πολλές.


Το πιο σημαντικό στατιστικό που βγαίνει από τη μέχρι τώρα πορεία της λεμεσιανής ομάδας είναι το αήττητο στα ντέρμπι, και μάλιστα με μηδέν παθητικό. Οι «κυανόλευκοι» έδωσαν πέντε ντέρμπι μέχρι τώρα κερδίζοντας τα τρία (δύο με ΑΕΛ 1-0, 2-0, και με ΑΠΟΕΛ), ενώ έφεραν και δύο άγονες ισοπαλίες με Ομόνοια και ΑΕΚ. Σημειώνουμε επίσης και τον αγώνα με την Ανόρθωση, που αν και δεν πραγματοποιήθηκε, ως γνωστό, ο Απόλλωνας το κέρδισε με 3-0, μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή. Οι αριθμοί αυτοί είναι ένας βασικός λόγος για να δημιουργεί αισιοδοξία στο στρατόπεδο της λεμεσιανής ομάδας, αφού είναι με τις ομάδες που θα αγωνιστεί στη β' φάση του πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη φορά που ο Απόλλωνας καταφέρνει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε τόσα πολλά συνεχόμενα ντέρμπι.
Το θέμα για τον Πέδρο Εμάνουελ και τους ποδοσφαιριστές του είναι μέσα στο 2016 να σταματήσουν να πετάνε βαθμούς με τις ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Γιατί δεν γίνεται κόντρα στους μεγάλους να έχει κατακτήσει τους 14 βαθμούς από τους 18 που διεκδίκησε, και με τις άλλες ομάδες να έχει πάρει 19 από τους συνολικά 30 διαθέσιμους. Άλλωστε, το 2016 ξεκινά με Σαλαμίνα στο Τσίρειο και Εθνικό στο Δασάκι. Δύο παιγνίδια που αν τα κερδίσει, θα του δώσουν μεγάλη δυναμική για τη συνέχεια. Να μην ξεχνάμε ότι κόντρα στη Σαλαμίνα ο Απόλλωνας γνώρισε τη μοναδική του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα