AEΛ: Η προσοχή στην ενίσχυση

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ για το 2015 ολοκληρώθηκαν και, όπως είναι λογικό, η σκέψη όλων πάει στην μετεγγραφική ενίσχυση του Ιανουάριου. Όπως φάνηκε στις 16 πρώτες αγωνιστικές, η λεμεσιανή ομάδα έχει πολλά κενά στο ρόστερ της και αρκετές αδυναμίες, κάτι που έχει επισημάνει πολλές φορές από την ημέρα που ανέλαβε ο τεχνικός της Μάκης Χάβος. Για αυτό και άπαντες ασχολούνται με το ποιοι παίκτες θα έρθουν, για να ενισχύσουν ποιοτικά το ρόστερ της και φυσικά ποιοι θα αποχωρήσουν. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι περισσότεροι στόχοι

έχουν ήδη εντοπιστεί.
Για το δεύτερο κομμάτι, δηλαδή αυτό των αποχωρήσεων, η εικόνα μοιάζει ξεκάθαρη. Εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Έλληνες Καραγκούνης και Ζιούλης, ενώ την πόρτα εξόδου αναμένεται να περάσουν και οι Νιάγκ, Αρουά και πιθανότατα ο Σαμπού. Ο πανύψηλος φορ όσες ευκαιρίες και αν πήρε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ η αποβολή του στον αγώνα με τον Απόλλωνα θα του επιφέρει και τιμωρία 3-4 αγωνιστικών. Ο Αρουά είχε ελάχιστη συμμετοχή (4 αγώνες και 197 λεπτά), ενώ και ο Σενεγαλέζος αμυντικός δεν δείχνει να μπορεί να οχυρώσει τα μετόπισθεν και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο κ. Χάβος έχει ήδη ζητήσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Σίγουρα θα φύγει ακόμα ένας από το υφιστάμενο ρόστερ για να ανοίξει ακόμα μια θέση, αφού οι Ελλαδίτες είναι στον γραμμένοι κατάλογο β. Υπάρχουν 2-3 υποψήφιοι για την τελευταία αποχώρηση, όμως θα εξαρτηθεί από το ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν.

Αυτοί που θα έρθουν
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα έρθουν, σίγουρα η ΑΕΛ θα αποκτήσει έναν κεντρικό κυνηγό, που να έχει το εύκολο γκολ και σίγουρα ένα μέσο. Περισσότερο ένα 8άρη, που να μπορεί να παίξει δίπλα από τον αμυντικό μέσο αλλά σίγουρα να μπορεί να δημιουργήσει, αφού ο κ. Χάβος θέλει η ομάδα που θα φτιάξει να παίζει με ένα καθαρό αμυντικό μέσο και δύο πιο δημιουργικούς μέσους μπροστά του. Από εκεί και πέρα, ίσως αποκτηθεί ακόμα ένας επιθετικός, που να είναι πιο περιφερειακός και να μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της επίθεσης, ενώ είναι πιθανόν η 4η κίνηση της ομάδας να αφορά κεντρικό αμυντικό. Αν τελικά αποχωρήσει ο Σαμπού, φεύγουν και οι Ζιούλης, Καραγκούνης, και η ΑΕΛ θα μείνει με τους Αντράντε, Σιέλη, Κυριάκου (ο οποίος δεν έχει πάρει ούτε λεπτό) για το κέντρο της άμυνας, με τον Σουάρες να αποτελεί την 3η επιλογή, αφήνοντας όμως κενό στη μεσαία γραμμή.
Η προσπάθεια που γίνεται τόσο από τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας όσο και από τη διοίκηση είναι κάποια από τα νέα αποκτήματα να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Κύπρο, έτσι ώστε να εγγραφούν στη δύναμη της ομάδας στις 8 Ιανουαρίου και να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν τόσο στον αγώνα με την Πάφο (9 Ιανουαρίου) όσο και στο πρώτο παιγνίδι του κυπέλλου με την Αγία Νάπα (13 Ιανουαρίου στο Τσίρειο).

Keywords
Τυχαία Θέματα