Απόλλων: Ωφελημένος (αγωνιστικά), αν διδαχθεί

Η σωστή διαχείριση του (πρόωρου) ευρωπαϊκού αποκλεισμού θα καθορίσει την εντός συνόρων πορεία των «κυανολεύκων».

Το πιο μεγάλο κρίμα στην υπόθεση ήταν (και παραμένει) ότι ο Απόλλωνας απώλεσε την πρόκριση από μια υποδεέστερη ομάδα. Θα είναι όμως ακόμη μεγαλύτερο κρίμα να πιστέψουν οι «κυανόλευκοι» ότι ο αποκλεισμός από την Καμπάλα ήταν συνέπεια μόνο των σφυριγμάτων του Μπόικο στο α’ παιχνίδι ή/και της συμμετοχής του Χουσεΐνοφ στον επαναληπτικό.

Αν ο σύλλογος της Λεμεσού θέλει να αποκομίσει όφελος από τον πρόωρο τερματισμό των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του, πρέπει να διδαχθεί από τα λάθη

του. Και αυτά ήταν δύο: το ελλιπές βάθος στο ρόστερ (ένεκα και του τραυματισμού τεσσάρων παικτών) και η εκ του αποτελέσματος λανθασμένη διαχείριση του δεύτερου αγώνα, στον οποίο η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ εμφανίστηκε πραγματικά πιεστική και διεκδικητική μόνο στο τελευταίο ημίωρο.

Η περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ είναι πιο επιτακτική ανάγκη μετά τον αποκλεισμό. Ο Απόλλωνας πρέπει τώρα να καλύψει τα κενά του, ώστε να φανεί απόλυτα ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα και να χτίσει τον κορμό, με τον οποίο το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιχειρήσει εκ νέου να προκριθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και επειδή εντός συνόρων οι πλείστοι αντίπαλοι θα είναι επιπέδου Καμπάλα, υποδεέστερης ποιότητας δηλαδή, οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να αναπροσαρμόσουν και την τακτική προσέγγισή τους απέναντι σε τέτοια παιχνίδια, ήτοι να εμφανίζονται εξ αρχής με διάθεση να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό και να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Αν ο Απόλλωνας ενισχυθεί κατάλληλα και εφ’ εξής διαχειρίζεται καλύτερα τα παιχνίδια απέναντι σε λιγότερο ποιοτικές ομάδες, τότε ο αποκλεισμός από την Καμπάλα θα έχει αποδειχθεί χρήσιμος στην περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα