Κατανάλωση αναψυκτικών και επίδραση στα παιδιά

H κατανάλωση αναψυκτικών από τα παιδιά οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά και διαταραχές στην προσοχή. Αυτό υποστηρίζεται από άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο γνωστό περιοδικό pediatrics.

Οι Αμερικάνοι κατέχουν την πρωτιά στην κατανάλωση αναψυκτικών σε σχέση με τις άλλες χώρες. Μελέτη στην Καλιφόρνια το 2005 κατέδειξε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% των παιδιών 2-11 ετών καταναλώνουν ένα ή περισσότερα αναψυκτικά την ημέρα.

Έρευνες που αφορούσαν τους ενήλικες έδειξαν συσχέτιση της κατανάλωσης αναψυκτικών με επιθετική συμπεριφορά, τάσεις αυτοκτονίας,

εξάρτηση και καταθλιπτική διάθεση. Παράλληλα παρόμοια συσχέτιση έχει ανευρεθεί και σε μελέτη που αφορούσε παιδιά που φοιτούσαν στο λύκειο. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την κατανάλωση αναψυκτικών από τα παιδιά και τους ενήλικες, παρόλα αυτά φαίνεται από την εμπειρία που έχει ο κάθε ένας από εμάς καθημερινά, ότι η κατανάλωση αναψυκτικών είναι πραγματικότητα τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Πληθώρα παραγόντων όπως το οικογενειακό περιβάλλον και οι συνθήκες διαπαιδαγώγησης επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών. Η αντίδραση σε άγχος όπως στο διαζύγιο, οι συγκρούσεις των γονιών, η παιδική κακοποίηση αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στη συμπεριφορά του ευάλωτου παιδικού πληθυσμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα