Αποκρατικοποιήσεις – ΓεΣΥ στην ατζέντα της Τρόικας

Αποκρατικοποιήσεις και ΓεΣΥ βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των κλιμακίων της Τρόικας που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι επικεφαλής των δανειστών δεν έρχονται στην Κύπρο αν δεν κλείσει πρώτα το θέμα των εκποιήσεων.

Τον φάκελο των αποκρατικοποιήσεων και της προόδου που έχει επιτευχθεί ανοίγουν αύριο τα τεχνοκρατικά κλιμάκια της Τρόικας που πραγματοποιούν επαφές στην Κύπρο.

Το πρωί θα έχουν συναντήσεις πρώτα με την Αρχή Λιμένων και στη συνέχεια με τη Διεύθυνση και τις Συντεχνίες της CYTA.Κλιμάκιο των δανειστών θα τα πει αύριο και με τον Υπουργό Υγείας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα του ΓεΣΥ.Το απόγευμα της Τρίτης, οι Τροϊκανοί ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα στις αερομεταφορές, μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προσπάθειες για κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί και στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέας εταιρείας. Οι διεθνείς δανειστές συναντήθηκαν επίσης και με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουριστικό τομέα.Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της ρωσικής κρίσης, καθώς και η έκθεση της Κομισιόν για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.Στις σημερινές επαφές των Τροϊκανων συζητήθηκε και το θέμα των ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία, με μοναδική εκκρεμότητα τους κλάδους της μηχανικής, όπου θα γίνει περαιτέρω διάλογος με το ΕΤΕΚ.

Συζήτηση έγινε και για τα αναπτυξιακά έργα, με τις κυπριακές αρχές να ζητούν από τους δανειστές τεχνική υποστήριξη για τον καλύτερο δυνατό τρόπο υλοποίησης τους.Οι τεχνοκράτες της Τρόικας είχαν επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.Οι επαφές των τεχνοκρατών της Τρόικας δεν σηματοδοτούν και την έναρξη της έκτης αξιολόγησης, η οποία έπρεπε να είχε γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Και αυτό διότι, οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών έχουν διαμηνύσει πως δεν θα έρθουν στην Κύπρο, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα οριστικά το κεφάλαιο των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα