Απόγνωση ΠΑΣΥΝΟ: Η κατάσταση ξέφυγε –1 χρόνος,12 περιστατικά

Την απόγνωση των νοσηλευτών αναφορικά με τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, εξέφρασε μέσω της εκπομπής Πρωτοσέλιδο ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης.

Ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών, συμφώνησε με τις δηλώσεις του Υπουργού ο οποίος χθες από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι έπνεε μένεα κατά αυτών που ξεσπούν στις Πρώτες Βοήθειες.

«Οι δηλώσεις Υπουργού Υγείας ήταν σωστές. Αυτό που δεν βλέπουμε είναι την εφαρμογή με κάποιο τρόπο της ασφάλειας σε νοσοκομεία», είπε ο κ.Πετέλης.

«Είναι το 12ο περιστατικό μέσα σε ένα χρόνο. Τον περασμένο Οκτώβρη έγινε και σύσκεψη.

Δεν άλλαξε τίποτα. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Δεν αποφασίζει μόνος του ο Υπουργός, αλλά πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση», σημείωσε ο κ.Πετέλης.

Οργή Παμπορίδη για ξυλοδαρμό νοσηλευτών:«Ο κάθε ανώμαλος...»

«Αυτό που ζητούμε εμείς αλλά και ο Υπουργός είναι αυστηρότερες ποινές σε όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Ζητήσαμε να εφαρμοστεί το αυτόφωρο αδίκημα και να υπάρχει συνεχής επιτήρηση των Πρώτων Βοηθειών. Τα Νοσοκομεία μας είναι μεγάλα και δεν υπάρχει συνεχής παρακολούθηση. Ζητήσαμε αυστηρότερη τήρηση του ωραρίου επισκέψεων. Συγγενείς οποιαδήποτε ώρα κυκλοφορούν μέσα στα τμήματα των νοσοκομείων», είπε ο κ.Υπουργός.

«Επίσης συζητήσαμε και το θέμα των συνοδών εντός του τμήματος Πρώτων Βοηθειών. Δεν γίνεται να υπάρχουν μπορεί και 10 άτομα μέσα σε ένα εξεταστήριο.

Δυστυχώς δεν λύνουμε αυτά τα προβλήματα και έχουμε αυτά τα φαινόμενα βίας στα νοσοκομεία», επεσήμανε ο Θεόδωρος Πετέλης.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει», επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την αυριανή δίωρη στάση εργασίας ο Θεόδωρος Πετέλης επεσήμανε ότι είναι μεταξύ των ωρών 12.00 – 14.00 η στάση, τα επείγοντα περιστατικά αλλά και οι κλήσεις θα εξυπηρετούνται. Να σημειωθεί ότι ο κ.Πετέλης ανέφερε ότι αν χρειαστεί να εντείνουν τα απεργιακά μέτρα οι νοσηλευτές, θα το πράξουν.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ο οποίος ανέφερε ότι στην απεργία θα συμμετέχει και η οργάνωση των γιατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα