Απόφαση για προσπάθεια συνέχισης Διάσκεψης για την Κύπρο

Σε μια άκρως παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση, η οποία κράτησε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτα, Νίκος Αναστασιάδης και διαπραγματευτική ομάδα, συζήτησαν για τις εξελίξεις και τα πραγματικά διλήμματα της ε/κ πλευράς σε σχέση με τη διαδικασία και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, εκφράστηκε η ανησυχία ότι είναι πλέον πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα σε

σχέση με ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, να εξευρεθούν νέες συγκλίσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Συμφωνήθηκε ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση η Διάσκεψη για την Κύπρο θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς είναι το επίπεδο στο οποίο εκτίθεται η στάση της Τουρκίας.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, θα πάει με μια τακτική, η οποία θα βασιστεί κυρίως σε τρία επίπεδα:

Θα ζητήσει ενταντικοποίηση των συναντήσεων, με επίκεντρο την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού. Θα επιδιώξει να δοθούν νέες εξειδικευμένες πολιτικές κατευθύνσεις στους τεχνοκράτες, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν νέες συναντήσεις, τύπου Μοντ ΠελεράνΘα αναμένει σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο της διμερείς διαγώνιες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, αλλά και τη νέα προσπάθεια που θα κάνει η Ελλάδα για να υπάρξει προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολο να επιτευχούν κάποιες περισσότερες συγκλίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα