Ο Δημοσθένους για Βέροια, Εθνική και Κυπριακό χαντμπολ!

Ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία χειροσφαιριστές ο Βασίλης Δημοσθένους μετακόμισε ήδη στο Ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίζεται με την φανέλα του Φίλιππου Βέροιας.

Ο Κύπριος διεθνής αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής ομάδας και μετά από 6 μήνες στην Α.Σ.Σ. ΣΠΕΣ αφήνει το Κυπριακό πρωτάθλημα για το Ελληνικό.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης ο διεθνής Πίβοτ αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του αλλά και στην πρώτη του συμμετοχή

με τα χρώματα της Βέροιας.

Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής ομάδας ο Βασίλης Δημοσθένους δεν δίστασε παράλληλα να μιλήσει για το Κυπριακό χαντμπολ εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να μετακομίσει στον Ελληνικό σύλλογο δίνοντας παράλληλα τις δικές του εισηγήσεις ώστε να βελτιωθεί η χειροσφαίριση στο νησί μας.

Αρχικά ο Βασίλης Δημοσθένους αναφέρθηκε στην επιλογή του να επιστρέψει στην Ελλάδα αυτή την φορά για λογαριασμό του Φίλιππου Βέροιας: «Η επιστροφή μου στην Ελλάδα έχει να κάνει με τις καθαρά δικές μου προσωπικές αναμνήσεις που είχα στα δύο χρόνια που αγωνίστηκα στην ΑΕΚ και που πραγματικά μου έλειψαν. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, η πρόταση της Βέροιας ήταν αρκετά καλή και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες συνθήκες αποφάσισε να την αποδεχθώ. Το επίπεδο είναι καλύτερο, υπάρχει καλύτερη οργάνωση και πολλά άλλα που λείπουν από το Κυπριακό πρωτάθλημα».

Στην συνέχεια ο διεθνής πίβοτ μας μίλησε για την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Βέροιας: «Ήταν θετική αλλά χρειάζομαι ακόμα λίγο χρόνο και αρκετή δουλειά για να μπορέσω να πείσω τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου να με εμπιστευτούν. Είμαι έτοιμος να δουλέψω αρκετά στις προπονήσεις και στο τέλος θα κάνω την δική μου αυτοκριτική αλλά και τον απολογισμό μου με βάση τις επιτυχίες που θα έχει η ομάδα».

Στην συνέχεια μίλησε και για την Κυπριακή χειροσφαίριση τονίζοντας: «Από την στιγμή που το επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο έχει πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, και η Βέροια που έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστώ σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν μπορούσα να αρνηθώ. Κακά τα ψέματα το επίπεδο του χάντμπολ στην Κύπρο έχει φθίνουσα πορεία και θα πρέπει να διορθωθούν πολλά εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Ειδικά όταν για παράδειγμα στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, έχουν παίξει ήδη και παιχνίδια κυπέλλου ενώ στην Κύπρο παίξαμε μόλις 6 αγωνιστικές αυτό μιλά από μόνο του.

Ο Βασίλης Δημοσθένους έζησε τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές στο Κυπριακό χαντμπολ και έχει την δική του άποψη για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ξεκινήσει ξανά το άθλημα να ανθίζει στην Κύπρο: «Θα πρέπει να μελετήσουμε τι κάνουν διαφορετικό σε άλλες χώρες ώστε να βελτιώσουμε τόσο το επίπεδο αλλά και να αναπτύξουμε καλύτερα το άθλημα. Θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές για να κάνουμε βήματα προόδου. Θα πρέπει να γίνει ένα πάντρεμα νέων ανθρώπων που έχουν όραμα, πλάνο και στόχους να αναπτύξουν περαιτέρω το άθλημα μαζί με τους ήδη υφιστάμενους που γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χάντμπολ. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μαρίνος Πελαγίας, Μάριος Ευσταθιάδης, Δημήτρης Ταρτίος και άλλοι οι οποίοι έχουν κάνει τεράστια καριέρα στο χώρο του αθλήματος και θα έπρεπε να τους είχαμε εκμεταλλευτεί για το καλό του αθλήματος αφού με τις ιδέες τους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να πάμε μπροστά. Υπάρχουν άτομα ικανά τα οποία έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και με τις γνώσεις τους μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην χειροσφαίριση. Σαν αθλητής αλλά και μέλος της Εθνικής ομάδας με πληγώνει πραγματικά όλο αυτό και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε όλοι μαζί να επαναφέρουμε την χειροσφαίριση εκεί που της αξίζει. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε παραδείγματα από άλλα πρωταθλήματα. Θα πρέπει επιτέλους να υπάρχει σεβασμός στους αθλητές και στους κόπους τους».

Εκ των αρχηγών της Εθνικής μας ομάδας ο Βασίλης Δημοσθένους αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε στα Φαρόε αλλά και το Τσάλεντς Ράουντ στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στην Β’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. «Στην Εθνική έγινε μια σημαντική και συνάμα αξιόλογη προσπάθεια, κερδίσαμε δίκαια τα Φαρόε και αν ήμασταν πιο εύστοχοι θα κερδίζαμε και την Ελλάδα. Έγινε καλή δουλειά τόσο από τους προπονητές όσο και από τους παίκτες. Είχαμε πλάνο αλλά δυστυχώς ήμασταν άτυχοι και αυτό μας στοίχησε. Βλέπουμε μπροστά και πάντα κρατάμε τις εμπειρίες. Ελπίζω να γίνει μια καλή προετοιμασία μέχρι τον Ιούνιο και να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση. Όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε στην Εθνική έχουμε όρεξη και κάτω από τις οδηγίες των προπονητών μας θεωρώ πως μπορούμε να έχουμε καλύτερες πορείες και να έρθουν περισσότερες επιτυχίες» είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα