ΑΠΟΕΛ: Ψάχνει την καλύτερη συνταγή ο Κρίστιανσεν

Η σημασία και τα δεδομένα του αγώνα με την Κοπεγχάγη είναι γνωστά. Αναλύθηκαν προ πολλού. Αυτο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη δεδομένη στιγμή είναι ποιες επιλογές θα εμπιστευτεί ο Τόμας Κρίστιανσεν στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ, για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης το βράδυ της Τρίτης.

Για να γίνει τούτο κατορθωτό, όποιοι κι αν προτιμηθούν επιβάλλεται να ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό ή και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έγινε, αν εξαιρέσουμε μεγάλα διαστήματα

του επαναληπτικού με τη Ρόζενμποργκ. Ειδικότερα όμως στον αγώνα της Νορβηγίας, αλλά και στον τελευταίο για το σούπερ καπ, το πλάνο στη μεσαία γραμμή δεν απέδωσε. Η ομάδα δεν είχε την ηρεμία και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που είχε ως επακόλουθο την έλλειψη δημιουργίας φάσεων. Ίσως να είναι και θέμα νέας φιλοσοφίας, αφού βλέπουμε κάποιες διαφορές στον τρόπο που θέλει να επιτεθεί η ομάδα του Κρίστιανσεν, σε σχέση με τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.
Πλέον, από εδώ και στο εξής προσθέτουμε και τη φυγή του Τόμας Ντε Βινσέντι που ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Όπως και να το κάνουμε, η απώλεια αυτή δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτηματικά για το πώς θα παρουσιαστεί μεσοεπιθετικά ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Κοπεγχάγη. Άρα, ένα από τα ζητούμενα είναι ο παίκτης που θα καλύψει τον Αργεντινό να μπορέσει να φανεί αντάξιος και να δέσει με τους Μοράις - Βινίσιους. Όλα δείχνουν πως τον ρόλο αυτό -τουλάχιστον για το ματς της Τρίτης- θα τον πάρει ο Αντρέα Ορλάντι που έχει προβάδισμα έναντι των άλλων δύο επιλογών (Μπρεσάν, Αρτυματά). Αφενός ο Μπρεσάν έδειξε ξανά ότι είναι πίσω σε σχέση με τις εντάσεις που θα απαιτηθούν στον μεθαυριανό αγώνα. Αφετέρου, η λύση του Κωστάκη Αρτυματά επιλέχθηκε στη Νορβηγία κόντρα στη Ρόζενμποργκ, όταν απουσίαζε και πάλι ο «Ντέβι», ωστόσο το πλάνο δεν δούλεψε αποτελεσματικά.
Ο Κριστίανσεν έδειξε πως προορίζει τον Ορλάντι λόγω του είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δώσει βοήθειες στην ορθόδοξη επιθετική ανάπτυξη. Μπορεί το πρώτο μέλημα να είναι το μηδέν παθητικό, αλλά αυτό δεν θα γίνει με μαζική άμυνα και αντι-ποδόσφαιρο. Με βάση το σχέδιο του Τόμας Κρίστιανσεν, η ομάδα θα προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο, να κάνει τα δικά της καλά διαστήματα με παιγνίδι κατοχής. Αν θα επιτύχει, κανείς δεν το γνωρίζει.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες σκέψεις για ενδεκάδα, ο Βάτερμαν θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια, όπως και ο Καρλάο στην άμυνα, ως παρτενέρ του Αστίθ. Δεξιά και αριστερά οι Αλεξάνδρου και Μιλάνοφ έχουν καπαρωμένες τις θέσεις, ενώ στην επίθεση θα επιστρέψει ο Σωτηρίου, αφού ο Ντε Καμάργκο έδειξε πως ήταν εκτός ρυθμού στον αγώνα του σούπερ καπ. Στις πτέρυγες ο Γιαννιώτας είναι σίγουρος για τη δεξιά και ένας εκ των Εφραίμ-Βάντερ θα καλύψει την αριστερή.

Keywords
Τυχαία Θέματα