Κ.Πετρίδης: Το Δημόσιο τιμωρεί τους ικανούς

Αναλυτικότατη είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Σημερινή" ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης για την περίφημη και με ρυθμούς χελώνας διαδικασία ψήφισης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο κ. Πετρίδης εξήγησε τι, πώς και πόσο θα αλλάξει η εικόνα στο Δημόσιο και μίλησε αναλυτικά για το όφελος το οποίο θα έχουν τόσο οι πολίτες όσο και το κράτος γενικά αν όλα εξελιχθούν ομαλά και η μεταρρύθμιση προχωρήσει κανονικά.

Χαρακτηριστικά για το θέμα της μετακίνησης προσωπικού από μια υπηρεσία ή τμήμα ή από ημικρατικούς

στο Δημόσιο, ο Υφυπουργός είπε τα εξής:

«Είναι οξύμωρο και ανεύθυνο να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς ή τμήματα του Δημοσίου εκεί όπου υπάρχει ανάγκη επειδή δεν το επιτρέπει η νομοθεσία, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κάνουμε συνεχώς προσλήψεις. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πληρώνονται από τον φορολογούμενο και θα πρέπει να τον εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο, εκεί που ο ίδιος έχει ανάγκες».

Είπε ακόμα πως αν το νομοσχέδιο για το Κρατικό Μισθολόγιο εφαρμοζόταν από το 2000, το κράτος θα εξοικονομούσε πέραν των 2 δις ευρώ, και αναφέρθηκε και στις 80 τόσες δράσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο νομοθετικές ή θεσμικές αλλαγές για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι:

«Τις μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να τις προωθούμε επειδή είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά επειδή θέλουμε να αλλάξουμε και να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα, να το απαλλάξουμε από τις παθογένειες του παρελθόντος. Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το δικό μας όφελος και όχι των όποιων ξένων και δεν πρέπει να τις κάνουμε μόνο υπό καθεστώς επιτήρησης».

Διαβάστε τη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα