Ομήρου: Δεν θα συναινέσουμε στον εθνικό μας αυτοχειριασμό

Η σημερινή κρίσιμη εθνική και πολιτική συγκυρία απαιτεί αξιοποίηση του βασικού διαχρονικού μηνύματος του Μακαρίου που υπήρξε η εμμονή σε στόχους και αρχές και η ευέλικτη τακτική, που ωστόσο δεν αναιρεί τις βασικές εθνικές επιδιώξεις, ανέφερε σε ομιλία του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε εκδήλωση αφιέρωμα στον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄, που διοργάνωσε ψες ο Σύνδεσμος Αποδήμων Παναγιάς με τη στήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και του Κέντρου Νεότητας Παναγιάς στην πλατεία της κοινότητας.

"Η τιμή στο

Μακάριο δεν μπορεί να εξαντλείται σε επιμνημόσυνες δεήσεις και επετειακούς λόγους. Απότιση τιμής στη μνήμη του μεγάλου ηγέτη σημαίνει να αντλούμε παράδειγμα από την αγωνιστική του πορεία και να σηκώνουμε με σεβασμό την Κιβωτό με τις εντολές του", ανέφερε.

Χρέος μας, συνέχισε, ο κ. Ομήρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι να επιμείνουμε σε λύση που να εγγυάται την ενότητα κράτους και χώρου, την απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων και τη διασφάλιση των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του συνόλου του λαού.

Οι παρούσες εξελίξεις το Κυπριακό, είπε, πρέπει να σημάνουν μια γενική κινητοποίηση δυνάμεων σε όλη την κλίμακα του Ελληνισμού για τη διασφάλιση των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων της πατρίδας και του λαού μας.

“Δεν είμαστε ούτε αρνητικοί ούτε απορριπτικοί, αλλά οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα συναινέσουμε στον εθνικό μας αυτοχειριασμό. Διαχρονικό μας χρέος είναι η σταθερή και αμετάκλητη προσήλωσή μας στην κρατική μας οντότητα που συνιστά η Κυπριακή Δημοκρατία, ως θώρακας και ασπίδα απέναντι στις προσπάθειες να την πλήξουν και να τη διαλύσουν," σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα