ΑΠΟΕΛ: Να ξυπνήσει από το λήθαργο

Η μέτρια (σε κάποια διαστήματα κακή) παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο παιγνίδι με τη Δόξα έγινε αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων και ταυτόχρονα έδωσε τροφή σε ορισμένους να ασκήσουν έντονη κριτική στην ομάδα.

Είναι παραδεχτό γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ προβληματίζει με την απόδοση του. Από το ξεκίνημα της χρονιάς, οι γαλαζοκίτρινοι διατηρούν μια σταθερή μέτρια εικόνα και αδυνατούν να τη βελτιώσουν. Ότι έγιναν αρκετά

λάθη έγιναν και σ’ αυτό δεν χωρά καμιά αμφιβολία. Αν η διοίκηση είχε πρόθεση συγκάλυψης των προβλημάτων, τότε ναι θα υπήρχε τεράστιο θέμα. Όμως, τα αναγνωρίζει, τα παραδέχεται και κινείται προς την επίλυση τους.

Η πρώτη κίνηση ήταν η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια, μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε να κάνει η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο, έμπειρο προπονητή και άριστα γνώστη της κυπριακής πραγματικότητας.

Ο Γεωργιανός τεχνικός δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι πολλοί τραυματισμοί του έδεσαν τα χέρια, αλλά δεν τα παρατά. Δουλεύει με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί επίμονα να ξυπνήσει τον ΑΠΟΕΛ από το λήθαργο και να τον επαναφέρει στο σωστό δρόμο.

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι οι πολλοί και συνεχόμενοι τραυματισμοί, με το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να το διορθώσουν. Γίνεται λόγος και για ελλιπή προετοιμασία με το νέο προπονητή φυσικής κατάστασης να ψάχνει εξονυχιστικά το θέμα. Θυμίζουμε ότι και πέρσι επί Δώνη είχε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο.

Ποιότητα υπάρχει στην ομάδα και είναι μπόλικη. Ο Κετσπάγια το γνωρίζει και προσπαθεί να την αξιοποιήσει όσο το δυνατό καλύτερα. Ποδοσφαιριστές όπως οι Στίλιτς και Πιατκόφσκι , οι οποίοι βρίσκονται στην «μπούκα του κανονιού» έδειξαν να χρειάζονται χρόνο προσαρμογής παρά οτιδήποτε άλλο. Αμφότεροι , αναμένεται να πάρουν πίστωση χρόνου για πολλούς και διάφορους λόγους.

Εν κατακλείδι, όσοι βιάζονται από την 4η αγωνιστική (και πιο νωρίς) να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα και για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, καλά κάνουν να δείξουν υπομονή. Ή τουλάχιστον να θυμηθούν τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν επί Πάολο Σέρτζιο, ο οποίος παρεμπιπτόντως συγκρίθηκε αρκετά με τον Ντομίνγκο Πασιένσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα