Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά της χώρας, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις παραπάνω περιοχές, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν
στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κεντρική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Τέλος, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, εκτός της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, στο Ιόνιο (εκτόςτης Κέρκυρας), στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη, προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη Δυτική και βαθμιαία στην Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά και βαθμιαία στη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη Θεσσαλία και από τα απόγευμα πιθανώς στην Κεντρική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα