ΑΠΟΕΛ: Η καλύτερη απάντηση!

Καλύτερη απάντηση από τη σημερινή δεν μπορούσε να δώσει ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δέχθηκε έντονη κριτική για την παρουσία της στα ντέρμπι και το σημερινό τεστ χαρακτηριζόταν άκρως σημαντικό για πολλούς και ευνόητους λόγους. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν άριστα και διατηρήθηκαν στην κορυφή και πλέον αναμένουν το αυριανό αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ – Ανόρθωση για να δουν που θα κλείσουν οι

διαφορές από τη 2η και 3η θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πάρα πολύ δυνατά και με όπλο τα άκρα του, διέλυσε το πλάνο του Μιλόγεβιτς. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το κοουτσάρισμα του Κετσπάγια που κέρδισε στην σκακιέρα το συνάδελφο του. Ο Γεωργιανός τεχνικός, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους γρήγορους Γιαννιώτα και Εφραίμ αφενός για να δημιουργήσει ρήγματα από πλάγια και αφετέρου να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο. Ταυτόχρονα ήθελε και τα κατάφερε να περιορίσει τα αμυντικά – επιθετικά άκρα του αντιπάλου (Χαφέζ και Καρλίτος).

Όσες φορές οι δυο τελευταίοι ανέβαιναν, ο ΑΠΟΕΛ έφευγε σαν σφήνα μπροστά, αφού Χαφέζ και Καρλίτος αδυνατούσαν να προλάβουν χωρίς φάουλ τους επιθετικούς των γαλαζοκιτρίνων. Σε συνδυασμό και του «μαέστρου» Ντε Βινσέντι, αλλά και του επίσης γρήγορου Πιέρου που άνοιγε τους χώρους, οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν πολύ καλά αυτό που ξέρουν. Να ανταλλάζουν γρήγορα την μπάλα και να δημιουργούν φάσεις. Το πρώτο τέρμα ήρθε με αυτό ακριβώς τον τρόπο, ενώ και το δεύτερο ήταν παρόμοιο, με τη διαφορά ότι έγινε κλέψιμο λίγο έξω από την περιοχή.

Το πλάνο του Κετσπάγια πραγματικά λειτούργησε με άψογο τρόπο, αφού πέραν των δυο τερμάτων, μπλόκαρε το δημιουργικό πλάνο του αντιπάλου. Και τούτου επιβεβαιώνεται μέσα από τις ελάχιστες φάσεις της Ομόνοιας που για να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των γαλαζοκιτρίνων ήθελε αίτηση. Δυο μόλις φορές έφτασε απειλητικά η μπάλα σε Πάρντο και Βάτερμαν και αυτές προήλθαν από στατικές φάσεις (φάουλ Χαφέζ και κεφαλιά Όρσουλιτς).

Σαφώς και για να λειτουργήσει σωστά το πλάνο του Κετσπάγια βοήθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η συμμετοχή του Καρλάο στο αριστερό άκρο. Ο Βραζιλιάνος επιλέχτηκε αντί του Μιλάνοφ, για να μεταφερθεί ο Βούλγαρος στη φυσική του θέση. Ο Καρλάο κέρδισε όλες τις μονομαχίες και πέρασε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα